RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Drømmer om curling-reprise

Sist oppdatert:
De norske curlingherrene må som i fjor spille tie break om en plass i EM-semifinalen. Den gang endte det med gull.

Skip Thomas Ulsrud og resten av det norske laget måtte slå Sveits for å være sikret en plass i semifinalen. Men EM-vertene ble for sterke, og Norge må gjennom tie break-spill for å ta seg videre til sluttspillet.

- Det var ikke så veldig overraskende at det endte med tap. Sveits er veldig gode, sier sportssjef Pål Trulsen.

Vant i fjor
Men helten fra Salt Lake City-OL i 2002 er likevel optimist med tanke på sjansene for avansement.

- Vi vant jo EM i fjor selv om vi også da måtte spille tie break, så alt kan skje. Men akkurat nå føles det sikkert tungt for gutta. De hadde nok helst sett at de ikke trengte å spille to ekstra kamper, sier den tidligere landslagsskipen.

Sveits tok ledelsen 1-0 i første omgang av torsdagens spennende sistekamp i gruppespillet. Det norske laget, bestående av Thomas Ulsrud, Torger Nergaard, Thomas Due og Jan Toresen, utlignet i tredje omgang, før Sveits slo tilbake i omgangen etter. Sveits vant også den sjette omgangen 1-0, og da vertene stå igjen med tre poeng etter den neste runden var løpet kjørt.

Møter Finland
Det norske laget valgte å gi seg på stillingen 2-6 etter ni av ti omganger.

Norge møter Finland i tie break klokken 16 i ettermiddag. Tidligere i EM har Norge slått finnene 8-7. Vinneren av den kampen møter Sverige til det som blir en ren kvartfinale senere torsdag kveld. Vinneren her slår følge med Skottland, Sveits og Tyskland til semifinalen.

Tidenes verste for jentene
Mens EM-håpet fortsatt lever for herrene, ble mesterskapet en gedigen nedtur for det norske kvinnelaget. Dordi Nordbys lag endte på niendeplass etter bare to seirer på ni kamper, og er for første gang i den 30 år lange EM-historien ute av A-puljen.

- Det er synd for damene, men sånn skjer vel med alle nasjoner før eller siden. Det er første gang siden en begynte med EM i 1976 at damelaget er i B-puljen, men det har jo skjedd med herrene før, sier Trulsen.

Sportssjefen i Curlingforbundet mener årsaken til at det meste har gått på tverke for Dordi & Co. er at flere nasjoner Norge tidligere normalt ikke hadde problemer med å slå, nå er blitt langt bedre.

- Russland har utviklet seg veldig og blitt mye bedre. Også Italia er langt sterkere enn før, mens Norge og enkelte andre nasjoner har stått på stedet hvil. Det er mange jevngode lag, og Norge tapte faktisk alle de jevne kampene.

OL-plassen i fare
I tillegg til degraderingen fra A-puljen, får Norge heller ikke være med i VM senere i vinter. For å vinne tilbake plassen i det ypperste selskap må Norge vinne neste års EM, og i tillegg slå et av lagene i A-gruppen i play off. Det er svært viktig med tanke på å kvalifisere seg for OL i vancouver i 2010.

- Den svake EM-innsatsen kan få konsekvenser for OL-deltakelsen. Man skaffer seg OL-poeng gjennom resultatene i de tre neste verdensmesterskapene, og de ni beste går til OL. I og med at Norge ikke er med neste gang, kommer vi på etterskudd. Derfor er det svært viktig å rykke opp neste år, understreker Trulsen, som blir curlingpensjonist om en drøy måned.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere