RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om ny Hushovd-skalp

Paris-Roubaix 2011
Paris-Roubaix 2011 Foto: Tim De Waele (tdwsport.com)
Sist oppdatert:
Lars Bak slo Thor Hushovd i Paris-Roubaix, med litt hell tror dansken han kan skinne på brosteinen også neste sesong.

Dansken Lars Bak har sjelden syklet bedre sykkelritt enn han gjorde i årets utgave av Paris-Roubaix. «Helvete i nord» ble en suksess for dansken, som satt i bruddet med vinneren Johan Van Summeren og vår egen Gabriel Rasch.

Les Gabbas ferske blogg her!

Bak kronet den fine forestillingen med en femteplass, han tangerte med det Lars Michaelsens to femteplasser fra 2002 og 2005. Bak var en meget lovende syklist, og vant «ungdommens Tour de France», Tour de l’Avenir, i 2005, men har aldri syklet inn tunge resultater i proffsirkuset.

LES MER:Dansk rekord

- Jeg er stolt av innsatsen i Paris-Roubaix. Det var virkelig godt for selvtilliten å være med helt der fremme, sier Lars Bak til feltet.dk .

Rytteren med fortid i CSC og HTC-laget skal kjøre for Lotto-Belisol neste sesong. Laget savner de store klassikerstjernene etter Phillipe Gilberts BMC-signering, derfor tror dansken at han vil få sjansen til å kjøre egne sjanser i de store klassikerne også neste sesong.

LES OGSÅ:Fra Cavendish til Greipel

Skandinavisk oppgjør
- Jeg regner med at jeg kan kjøre for egne sjanser i noen av klassikerne, hvis formen er der. Grunnen til at jeg gjorde det godt i årets Roubaix er at formen var god. Jeg kjenner Roubaix fordi jeg har kjørt rittet mange ganger og vet at man kan langt med god form, ytrer Bak overfor den danske nettsiden.

31-åringen har kjørt de tre siste utgavene av rittet og har jobbet seg oppover resultatlisten etter at han debuterte med 42. plass i 2009. Dansken er en skikkelig tempohest, og har ofte vunnet lagtempokonkurranser med både CSC og HTC. Det er ryttere med bra moto og kjørestyrke som preger Paris-Roubaix.

- Det er et løp som ligger godt for meg. Hvis jeg merker at formen er like god neste sesong vil jeg spørre om å få for kjøre min egen sjanse, forteller dansken.

Det blir en flott intern konkurranse om å bli beste skandinav i neste års Paris-Roubaix. Ettersom både Thor Hushovd (BMC), Gabriel Rasch (FDJ), Edvald Boasson Hagen (Sky) og danske Bak vil ha rittet som mål.

LES OGSÅ:Dette er Hushovds fantasi

Rittet har ofte blitt preget av Skandinaviske ryttere. Thor Hushovd har to pallplasseringer fra 2009 og 20120, mens svenske Magnus Bäckstedt vant rittet i 2004.

THOR: Vil neppe ende bak Bak på resultatlisten i neste års Paris-Roubaix.
THOR: Vil neppe ende bak Bak på resultatlisten i neste års Paris-Roubaix.

- Ingen Cancellara, Gilbert eller Boonen
Stammen i det belgiske Lotto-Belisol-laget utfylles ryttere fra Omega Pharma-Lotto og unge, fremadstormende belgiske syklister. Lars Bak, Gregory Henderson og Leif Hoste er de eneste etablerte proffsyklistene som kommer inn laget, de ti andre nykomlingene er unge ryttere fra benelux-området og den mye omtalte inderen Mehdi Sohrabi.

MER OM SOHRABI:Desperat høstjakt på iranske syklister

- Vi har Jürgen Roelandts og Frederik Willmens, som vant Tredagers i De Panne for to år siden. Utover det tror jeg også André Greipel kan vinne noen av semiklassikerne. Så har vi Sieberg, som har kjørt godt i Roubaix og Flandern, sier Bak når han skal trekke frem lagets sterkeste klassikerkort. Da glemmer han Leif Hoste som ved tre anledninger har stått på pallen i Flandern rundt.

- Vi har ikke Cancellara, Gilbert eller Boonen. Men vi så at Nuyens og Van Summeren vant Flandern og Roubaix i år. Det samme kan kanskje skje i år, hvis RadioShack og BMC kjører mot hverandre, hvem vet? Kanskje lykken smiler til oss i et av de rittene, undrer dansken.

Tror du klassikerstjernene forspiller sin sjanse i Paris-Roubaix neste sesong og åpner muligheten for en dansk overraskelse? Eller blir det et oppgjør mellom Cancellara og Hushovd? Diskuter i kommentarfeltet!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere