RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Drømmer om pallen

Sist oppdatert:
For første gang på seks år er det et berettiget håp om at en av de norske skøytegutta skal kunne klatre opp på seierspallen i et all-round-VM.

Eskil Ervik tok bronsemedalje i VM i 1999. Eter det er det blitt smått med besøk på seierspallen for de norske fargene i all-round. Vi må tilbake til Gøteborg i 1994 og Johann Olav Koss for å finne siste seier.

Men helgens VM i Moskva kan det igjen være duket for medalje. Det har i alle fall trener Peter Mueller tro på.

På tide
- Får Eskil til en god 500 meter, er han kapabel til å klatre opp på pallen. Seks år er lenge. Det er på tide at noe skjer, sier Mueller til TV 2 Sporten.

Og Eskil Ervik avviser så visst ikke en medalje som noen urealistisk drøm.

- Jeg tror ikke det er noen drøm. Utfra det jeg gjorde i EM, så er det realistisk.

Nær
- Det jeg gjorde i EM var faktisk veldig nære. En to-tre tiendeler raskere på de første hundre meterne (av 500 meteren), så hadde jeg vært på pallen. Det er små marginer, og jeg håper å ha dem må min side i helga, understreker Eskil Ervik overfor TV 2 Sporten.

Ervik endte på 4. plass i EM – etter å ha vunnet 5.000 meteren.

Øystein Grødum er for svak på de korte distansene til å kunne hevde seg sammenlagt. Men han er favoritt til å gå til topps på 5000 og 10.000 meteren. Unge Håvard Bøkko er Norges tredje deltaker på guttesiden.

Annette Bjelkevik og Maren Haugli er med blant kvinnene.

Kluss i vekslingen?
Ervik har fått første indre på 500 meteren, som normalt er en fordel. Men han møter den raske japaneren Takahiro Ushiyama i paret. og det kan bli kluss i vekslinga. Unngår han det og får til sprinten skikkelig, er det duket for et bikkjeslagsmål mot Carl Verheijen i nest siste par på 5.000 meteren.

Øystein Grødum møter Pavel Zigmunt på 500 meter, og juniorkometen Sven Kramer på 5.000 meter. Det blir et rent ungdomsoppgjør på 500 meter, der Håvard Bøkko møter Kramer. På 5000 meter har Håvard Bøkko likegodt fått verdensrekorholder Jochem Uytdehaage.

Maren Haugli åpner hele mesterskapet når hun skal gå i første par på 500 meter mot tyske Kristine Holzer. Annette Bjelkevik får også tysk motstand: Daniela Anschutz.

Haugli skal også gå i første par på 3000 meter, og møter der Yang Gao, Kina. Bjelkevik går i fjerde par mot Olga Tarasova, Russland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere