RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/EPA PHOTO AZZOPARDI/LINO AZZOPARDI

Drømmer om scoring mot Norge

Sist oppdatert:
Det er gått over to år siden sist Nord-Irland kunne juble etter en scoring. Nå drømmer de om å avslutte måltørken mot Norge.

Nord-Irland gikk gjennom hele EM-kvalifiseringen uten å score et eneste mål. Faktisk må vi over to år tilbake i tid for å finne sist en nord-irsk fotballspiller kunne juble etter å fått ballen i motstanderens nett.

Det var da Steve Lomas scoret i 1-4-tapet mot Polen 13. februar 2002.

13 mål på 96 kamper
De sju spissene som er med i troppen mot Norge, kan ikke påberope seg retten til å bli kalt storscorere. Totalt har de scoret 13 mål på til sammen 96 landskamper.

Måltørken var en medvirkende årsak til at Sammy McIlroy trakk seg som landslagssjef i oktober. Nå har Lawrie Sanchez overtatt og hans første kamp på benken blir mot Norge.

Nord-Irlands måljegere:

Navn: Klubb: Kamper: Mål:
Stuart Elliott Hull City 17 1
David Healy Preston NE 28 8
Gary Hamilton Portadown 1 0
Andy Smith Glentoran 5 0
James Quinn Willem II 29 3
Andy Kirk Hearts 5 0
Paul McVeigh Norwich 11 1

Håper på scoring
Preston-spissen David Healy er den spilleren i den nord-irske troppen som har scoret flest mål. Han har scoret åtte mål på landslaget, men har ikke scoret siden han ble matchvinner mot Malta 6. oktober 2001.

Sanchez håper å kunne blidgjøre hjemmefansen med scoring i sin første kamp som sjef, men verken Thomas Myhre eller Terje Skjeldestad ønsker nok å bli den første keeper på over to år som må hente ballen ut av nettet i en kamp mot Nord-Irland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere