RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Drømmer om topplag

Sist oppdatert:
Bjørn Helge Riise drømmer om å få et skikkelig topplag i 16-delfinalen i Europaligaen.

Sunnmøringen har gjort Europa til sin fremste scene etter overgangen til engelsk fotball. Onsdag fikk han igjen sjansen i Europaligaen – og kvitterte med to målgivende pasninger i 3-2-seieren over Basel.

Det sendte Fulham videre i turneringen, og nå drømmer lillebror Riise om at et skikkelig storlag kommer opp av hatten under fredagens trekning i UEFA-hovedkvarteret i Nyon.

– Nå håper jeg vi får et godt lag i utslagsrundene. Kom igjen med storlagene, lyder den krystallklare beskjeden fra England-proffen på Fulhams hjemmeside.

Slik er trekningen
Lista over mulige motstandere blir komplettert først torsdag kveld, men allerede onsdag spilte flere topplag seg videre.

Sikkert er det at Fulham kan bli trukket mot de fire beste treerne fra de åtte innledende mesterligagruppene. Det er rumenske Unirea Urziceni, italienske Juventus, tyske Wolfsburg og det franske storlaget Marseille.

Foruten disse fire kan Fulham – som gruppetoer – også bli trukket mot en av gruppevinnerne i årets Europaliga.

Lag fra samme gruppe eller samme nasjon kan imidlertid ikke møtes i 16-delsfinalen. Det betyr blant annet at 26-åringen må vente helt til åttedelsfinalen før det eventuelt blir et nytt gjensyn med storebror John Arne og Roma.

– Bedre og bedre
Bjørn Helge mener uansett Basel-kampen beviste at Fulham har noe å fare med i Europa denne sesongen.

– Dette føltes veldig bra. Vi kjempet hardt og visste at vi kunne gå videre dersom vi spilte på samme måte som vi har gjort de siste ukene, sier Riise – som innrømmet at det var harde tak spesielt etter pause.

– Andre omgang ble vanskelig som følge av at de sendte alle framover, men vi løste det også, konstaterer den norske landslagsspilleren.

Selv føler 26-åringen at han stadig får mer sving på spillet i sin nye klubb.

– Jeg må bare benytte de sjansene jeg får, og heldigvis har de kommet i Europaligaen. Jeg føler meg bedre og bedre, sier han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere