RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om VM på Solastrand

(Sola Håndball)
Sist oppdatert:
Om få år kan et spektakulært håndball-VM bli en realitet i vannkanten på Jæren.

Beachvolleyball er blitt en kjempesuksess de siste 20 årene, og nå håper ildsjeler at beach-håndball kan bli like populært.

- Det er det vi håper og tror, sier daglig leder i Sola Håndballklubb Rune Sørsdal til Nettavisen.

Sola ønsker å arrangere NM i beach-håndball de neste to årene på Solastrand, og håper at det på sikt kan bli aktuelt å arrangere internasjonale mesterskap på Jæren.

- Fungerer det med NM og vi gjør det godt arrangørteknisk, vil vi vurdere muligheten for å arrangere internasjonale mesterskap, sier Sørsdal.

Et VM på Jæren kan altså bli en realitet dersom Sola viser seg fra sin beste side, og Norges håndballforbund synes det er en god idé å søke om et slikt mesterskap. Akkurat som i håndball arrangeres EM og VM annenhvert år.

Norgesmestre
Solas kvinnelag er årets norgesmestere i den spektakulære idretten, men målvakt Malene Solheim (27) innrømmer at nivået ikke er veldig høyt – ennå.

- Vi har vært heldige og hatt tre spillere på landslaget, og det har hevet oss. Men det er mange lag som har spilt litt for lite sammen, sier hun til Nettavisen.

Solheim spiller også på Norges landslag, og har stor glede av å spille beach om sommeren. Hun det er med på å utvikle henne som håndballspiller.

- Det er en fantastisk sport, som det er utrolig kjekt å holde på med. Det er en del mer publikumsvennlig enn vanlig håndball, med ekstrapoeng for spektakulære scoringer, forteller Solheim.

Premierer det spektakulære
I beach-håndball premieres spektakulære scoringer som flyvere og piruetter med to poeng, samtidig som kampene er raskt unnagjort på 2x7 minutter. Det gir idretten et meget publikumsvennlig showpreg.

Les mer om reglene i beach-håndball her.

Solheim håper at det kan satses mer på beach i fremtiden også blant klubbene. Foreløpig er det spillerne selv som må dra lasset.

- Jeg tror at det blir mer og mer kjent, men det blir dessverre nedprioritert i klubbene og det er spillerne selv som må ta initiativet, sier Solheim.

Er regjerende verdensmestre
Norge deltok tidligere i år i EM i beach-håndball, der kvinnelaget ble nummer fire, mens herrene ble utslått i kvartfinalen. Norge er imidlertid regjerende verdensmestre på kvinnesiden, og er derfor direkte kvalifisert til neste års VM i Brasil.

I 2009 ble EM arrangert i Larvik, og kanskje kan det bli arrangert VM eller EM på Solastrand innen få år.

- Det er litt usikkert ennå om vi får bruke Solastrand til et slikt arrangement som NM, det er det Fylkesmannen som må avgjøre, sier Sørsdal.

Her kan du se noen høydepunkter fra EM i Larvik i 2009:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere