RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX (Scanpix)

Drømmerespons for Nordlie

Sist oppdatert:
Tom Nordlie var nesten på gråten før kampen. Så fikk han responsen han drømte om.

(Klikk i videovinduet over for å se høydepunkter)

ÅRÅSEN (Nettavisen):
LILLESTRØM – STRØMSGODSET 2-0: Tom Nordlie er lite villig til å ta på seg æren for at Lillestrøm mandag gjenoppsto som det laget som kriger i hjel det meste av motstandere på norske fotballbaner.

Men det er liten tvil om at peptalken før Strømsgodset-kampen hadde kraftig effekt på et Lillestrøm-lag i knestående.

- Jeg var nesten på gråten på spillemøtet før kampen, og holdt en kraftig appell som fokuserte på to ting: Vinne kampen, og vinne tilbake supporterne, forteller Nordlie.

Dobbelttyveri
Det klarte Nordlie og Lillestrøm til gangs. Kanarifansen hadde vurdert en «vær stille»-protest etter det nitriste resultatet i Luxembourg forrige uke, men gikk i stedet for en «støtte gutta litt ekstra»-variant.

Det hjalp. Kun 17 sekunder tok det før Bjørn Helge Riise skjøt fart innenfor Godset sekstenmeter og skaffet Åråsen-laget et billig straffespark. Olivier Occean stjal ballen fra Khaled Mouelhi, mens en Espen Johnsen i storslag stjal scoringen fra LSK-spissen, og slo ballen til corner.

Men LSK lot seg ikke frustrere av det, og kjørte på i et enormt tempo i 90 minutter. Sjelden glitrende, men med god kontroll malte LSK-maskineriet over det som så langt har vært sesongens beste bortelag. Uttellingen kom etter en snau halvtime, da Bjørn Helge Riise fant hodet til Espen Søgård og kneet til Magnus Myklebust. 1-0.

Lillestrøm fortsatte å kjøre på, vant sjansestatistikken 10-1, men måtte vente helt til tilleggstida i andreomgang før Tom Nordlie kunne ta hendene bort fra øynene, da Arild Sundgot kranglet inn 2-0.

- En utrolig lettelse, innrømmer Frode Kippe.

- Nå er vi der vi skal være, og fortsatt er vi med i cupen, minner LSK-kapteinen om.

- Fokuserte på det positive
Selv mener han at man har merket at trener Nordlie ikke har vært seg selv den siste tida, og at det derfor var ekstra gøy å svare med det som kanskje var Lillestrøms beste kamp for sesongen.

Nordlie selv avdramatiserer imidlertid det hele, men medgir at han har gjort ting litt annerledes den siste tida.

- Jeg registrerer at jeg får mer «trøkk» enn hva andre får for det samme, men det er også en situasjon vi har satt oss selv i, både gjennom klubbens tradisjoner, og det faktum at vi ledet tabellen med seksten poeng på de seks første kampene.

- I den siste tida har jeg forsøkt å kjøre mer involveringspedagogikk, samt å forsterke det positive, uten å miste meg selv oppi det hele.

Espen Søgård innrømmer også at det har vært en litt annerledes uke på treningsfeltet.

- Vi koblet av med litt beachvolleyball og mye galgenhumor de første dagene etter tapet i Luxembourg. Deretter økte intensiteten, og vi tråkket ekstra hardt til de siste dagene.

Supporterskryt
Han er særs fornøyd med resultatet.

- I dag er vi gode. Dessuten fikk vi utrolig respons fra Kanarifansen, og jeg håper de er fornøyde med det de fikk tilbake, smiler han lurt.

Det er neppe noen på Romerike som vil motsi midtbaneterrieren på det akkurat nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere