RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dro på byen - ba om unnskyldning

Sist oppdatert:
Brann-spillerne som dro på by'n etter 0-6 mot Lyn, beklager overfor lagkameratene.

NYMARK (Nettavisen): Martin Andresen, Bengt Sæternes, Thorstein Helstad, Jan Gunnar Solli og Eirik Bakke tok seg en bytur etter 0-6-tapet for Lyn lørdag.

- Har beklaget
Mandag har klubbledelsen snakket med kvintetten om hva som skjedde, og de har beklaget overfor lagkameratene.

- Vi har fått en forklaring fra de spillerne saken gjelder. De føler at saken har fått en fremstilling som er lagt mye mer i enn hva det virkelig er. Spillerne har beklaget overfor den øvrige gruppen at de valgte å gå ut, sier sportslig leder Roald Bruun-Hansen til Nettavisen.

Ingen regelbrudd
Brann-ledelsen likte ikke oppslagene om spillernes bytur, men vil understreke at de ikke brøt noe klubbreglement. Brann-spillerne skal ha forbud mot å nyte alkohol de siste 48 timene før kamp.

- Det er et reaksjonsmønster som vi synes var uklokt i den situasjonen, men det er viktig for oss å understreke at vi har retningslinjer som går på frihet under ansvar i forhold til hvordan vi opptrer. Vi forventer at spillerne hele tiden er i best mulig form i forhold til de aktivitetene vi skal gjennomføre. De ble gjennomført som planlagt neste dag. Da velger vi å tro på spillerne når de sier at dette er overdrevet, forklarer Bruun-Hansen.

Trente som vanlig
Samtlige møtte til frokost, fly og trening søndag, uten at klubbledelsen hadde noe å utsette på dem.

- De var med på møte lørdag kveld, de møtte til frokost på søndag, de var med på reisen hjem og deltok på trening uten at det var noe som gjorde at vi følte at det var behov for å reagere. Det er fakta i saken, og det vi forholder oss til, sier Branns sportslige leder.

Søvnproblemer
Han forstår at det var vanskelig for spillerne å slappe av etter stortapet for Lyn.

- Vi vet at mange spillere har problemer med å sove etter fotballkamper fordi de er oppspilt og slitne, og ikke får slappe av. Spillerne har ulike måter å løse dette på. Noen ser på TV, noen ligger i sengen og vrir seg, mens noen føler for å komme seg ut og snakke med noen andre og oppleve noe som er litt annerledes. Dette har klubben aldri hatt noen sterke føringer mot, annet enn at det er spillerens ansvar å sørge for at de er vel forberedt når de møter til sin neste oppgave for klubben. Det er viktig for oss, sier han.

- Betydelig overdrevet
Tippeligalederne er nå ferdig med saken, og kommer ikke til å forfølge den videre.

- Vi har et valg som klubb om vi vil følge ryktene eller om vi skal tro på spillerne. Da føler vi det helt naturlig å høre på spillerne når de sier at situasjonen er betydelig overdrevet. Vi oppfatter dem som ærlige, sier Bruun-Hansen.

Onsdag skal Brann i ilden igjen. Da er det Aalesund som er motstander på Brann Stadion.

- Nå er det bare Aalesund vi tenker på, smiler den tidligere toppfotballsjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere