*Nettavisen* Sport.

Drogba: - Jeg elsker Arsenal

Foto: Reuters/Scanpix

Og det er ikke vanskelig å forstå.

01.10.10 10:08

12 ganger har Didier Drogba ikledt seg Chelsea-trøya i kamp mot Arsenal siden 2004.

12 ganger har han scoret.

Og på de samme 12 kampene har Chelsea aldri tapt mot Arsenal.

Fire mål i fjor
Derfor er det lett å skjønne hvorfor Chelsea-stjernen elsker Arsenal.

- Jeg elsker store kamper, og jeg elsker å spille mot Arsenal. Jeg har alltid sagt at Arsenal er et av favorittlagene mine. Da jeg spilte i Frankrike var Arsenal alltid et forbilde for oss, siden de hadde flere franske spillere og en fransk manager. Derfor har kampene mot dem alltid vært av stor betydning, sier han før de to storklubbene møtes søndag.

Drogba scoret sine to første mål mot Arsenal i Community Shield-kampen i august 2005, og fulgte opp med seiersmålet i serien samme høst. Likevel, på de første seks kampene mot Arsenal, nettet bare ivorianeren i to av dem.

Siden 2007 har han imidlertid blitt Arsenals store skrekk. Han står med sju mål mot Arsenal på de seks siste kampene, og da lagene møttes for første gang i fjor, på Arsenals hjemmebane, sto Arsenal med 11 strake hjemmeseirer på 11 forsøk den sesongen.

90 minutter senere var de utklasset med 3-0 etter to mål av Drogba. Da lagene møttes på Stamford Bridge i februar var det mye den samme leksa. To mål av Drogba og 2-0 til Chelsea. Derfor bør ingen være overrasket over at Ancelotti har planer om å gjøre Drogba så sentral som overhodet mulig søndag.

Uthvilt
Det er nok heller ingen ulempe for serielederne at Drogba var suspendert i Mesterligaen i helga.

Dermed kommer han helt uthvilt til kampen mot London-rivalene.

- Vi skal bruke hans kraft og kvalitet inne i boksen, sier Ancelotti.

PS. Chelsea leder Premier League tre poeng foran Manchester United. Arsenal ligger på tredjeplass, fire poeng bak Chelsea så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.