Drogba-perle senket «Barca»

Foto: AP Photo/Alastair Grant (Scanpix)

Ivorianeren avgjorde igjen, med god hjelp fra «nødløsning» Henrique Hilario.

18.10.06 23:55

CHELSEA - BARCELONA 1-0: Den siste utgaven av «hatoppgjøret» mellom Chelsea og Barcelona levde ikke opp til tittelen. Kanskje like greit, ettersom det sportslige nivået servert På Stamford Bridge var av høy klasse.

Hilario mestret brasene
Mye av spenningen foran oppgjøret i London var knyttet til hvorvidt tredjekeeper Henrique Hilario ville makte å stå imot den spanske angrepsrekken.

Ikke bare stod Hilario imot, han imponerte også i sin Champions League-debut for blåtrøyene.

I en ikke altfor velspilt omgang tok portugiseren seg av det lille som kom fra Ronaldinho og Co. Mye stod på spill for begge lag, som helt tydelig rettet fokus mot kontant duellspill de første 45. Spesielt vellykket var Chelseas harde press mot nettopp Ronaldinho, som i uvanlig stor grad mistet ballen. Begge lag spaserte imidlertid målløse av gressteppet halvveis.

Drogba-show
Men så lenge Didier Droga er på banen, blir fotballkamper sjeldent kjedelige. Så heller ikke i kveld.

Rett etter pause mottok spissen et halvslapt innlegg fra Ashley Cole utenfor 16-meteren. På to touch fintet og skjøt elfenbenskystens fremste eksportvare utagbart inn 1-0. Nok et vakkert mål fra Drogba, som fremstår som mannen som skal gjøre det for Chelsea denne sesongen.

Et skuffende svakt «Barca»-lag maktet aldri å slå tilbake mot det tidlige målet. Ronaldinho og Co gikk istedet sur og maktet aldri å sette keeper Hilario på de store prøvene. Deco smalt av et skudd på overtid, uten at landsmannen lot seg affisere nevneverdig.

- Midtbanen vår ble rett og slett for sterk for dem i dag, bekrefter en offensiv trener Mourinho overfor TV3, som tross seier over selveste Barca likevel finner ting å finpusse på.

- Vi bør score flere mål enn vi gjør. Dette er tross alt bare en gruppekamp. Vi tar poengene her, men det kommer kamper senere også, sier Mourinho.

Etter kveldens sterke seier står Chelsea med imponerende ni poeng av ni mulige i gruppe A.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.