*Nettavisen* Sport.

Drogba-show da Blackpool ble ydmyket

Foto: AP/Scanpix

Blackpool rystet Chelsea etter pause søndag. Dessverre sto det allerede da 4-0 til londonlaget.

19.09.10 20:28

CHELSEA - BLACKPOOL 4-0:

Blackpool startet andreomgangen på Stamford Bridge med å sjokkere Chelsea. Londonlaget hadde én redning på strek og Peter Cech måtte hente fram sine beste redninger for å hindre gjestene i å score mål.

Dessverre var det allerede for sent for en sensasjon for nyopprykkede Blackpool.

Chelsea lekte seg nemlig med Blackpool de første 45, ledet 4-0 og best av alle var en fantastisk Didier Drogba.

Mål på første sjanse
For skulle Blackpool være i nærheten av å lure med seg poeng fra Stamford Bridge, måtte de i alle fall unngå å slippe inn enkle mål.

Da var det synd at Salomon Kalou fikk stå helt alene bakerst i feltet på en corner fra Didier Drogba etter et drøyt minutt. 1-0 til Chelsea og en marerittstart for gjestene fra Blackpool.

Det skulle riktignok bli enda verre.

Drogba-show
Etter tolv minutter var det nok en gang Didier Drogba som skulle stå for assist. Ivorianeren ble spilt gjennom på høyresiden, og et hardt slått inlegg havnet på foten til Florent Malouda som satte ballen i det åpne målet.

Deretter fortsatte Chelsea å skape enorme muligheter, men det var ikke før det var spilt en halvtime at Chelsea skulle score igjen.

Da var det Drogba selv som fikk æren av å sette ballen bak Blackpool-keeper Matthew Gilks. Mikael Essien fant Ashley Cole med en fantastisk langpasning, Cole dro seg flott fri og spilte inn til Drogba. Han vendte opp og satte ballen i mål.

Det var imidlertid ikke slutt med det. I det 41.minutt spilte Drogba Kalou fri i bakrommet. Han ventet på Malouda som kom stormende inn i feltet. Pasningen fra Kalou var strøken, men avslutningen fra Malouda var hakket vassere.

Dermed ledet Chelsea 4-0, og Blackpool så helt fortapte ut.

Gang på gang fikk nemlig Chelseas spillere skjære igjennom et vaklevorent Blackpool-forsvar. Og 4-0 var ikke ett mål for mye.

Ny giv
Men der man trodde at andreomgangen skulle bli en kamp for å begrense nederlaget for Blackpool, var det et offensivt og langt mer velspillende Blackpool-lag som kom ut etter hvilen.

Spillerne så ut til å ha fått seg en vitamininnsprøyting fra den offensive manageren Ian Holloway. Han nektet tydeligvis å mure igjen bakover, men ga heller spillerne sine beskjed om å tørre å angripe et fantastisk Chelsea-lag.

Og da begynte også Blackpool å skape sjanser på Stamford Bridge.

Først kom DJ Campbell seg alene gjennom med Petr Cech fire minutter ut i andreomgangen. Campbell trillet ballen mellom bena til Chelsea-keeperen, men Branislav Ivanovic var på plass og fikk klarert ballen på streken.

Tre minutter senere var det duket for nok en bra Blackpool-mulighet. Charlie Adams fant Luke Varney med et innlegg, men volleyen fra Varney gikk langt over.

Og før det var gått et kvarter av andreomgangen fikk Blackpool sin tredje store mulighet. Innbytter Gary Taylor-Fletcher fikk vendt opp inne i feltet, curlet ballen mot lengste kryss men Cech fikk akkurat slått ballen til corner.

Tam avslutning
Men etter Blackpools glimrende start var det Chelsea som skulle skape de største sjansene. Både Florent Malouda og Salomon Kalou fikk gode muligheter til å øke Chelseas ledelse, men ingen av dem maktet å overliste Matthew Gilks.

Chelsea skapte flere gode muligheter mot slutten, da Blackpool ble mer og mer slitne. Men samtidig som Blackpool mistet spruten i beina, slurvet Chelsea med konsentrasjonen. Dermed ble det ingen flere mål på Stamford Bridge.

Chelsea gjorde imidlertid nok til å ta sin femte strake seier i sesonginnledningen, og laget har nå scoret fantastiske 21 mål på fem kamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.