Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drogbas oppvisning

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
I en halvtime var Didier Drogbas blå sko det eneste verdt å se på. Så viste han hvorfor spesielle spillere får lov til å ha spesielle sko.

CHELSEA - EVERTON 3-0

Fotballsko skal være svarte. Er de ikke svarte, må spilleren ha vist litt mer enn det lille ekstra for ikke å se ut som en shortsbekledd fjøsnisse. Ingen reagerer når Ronaldinho setter sine frispark inn i kryssfestet med gullsko, men skulle Macclesfields venstreback bomme på åpent mål ikledd det samme, ville han bli forfulgt av to hånlige fingre fra både egne og motstanderens fans i mange år fremover.

Didier Drogba er en spiller som i utgangspunktet havner i en gråsone. 29 kamper og 11 mål for den (snart) suverene ligavinneren tyder ikke på at han bruker samme sko som Benny Gullfot, men hans bidrag i Chelseas fremre rekker skal på ingen måte undervurderes. Ei heller hans sterkt iøynefallende, blå sko, som den første halvtimen stort sett bare frembrakte forsiktige fnis fra de drøyt 41.000 fremmøtte på ’Brua.

Så kom taklingen som vil gå rett inn i Drillo og Scheies fremtidige ABC-bok om hvordan man skal frata motstanderen ballen på mest mulig elegant vis.

Tim Cahill, Evertons normalt så gode og oppvakte midtbaneterrier, ante fred og ingen fare der han i lett trav langs sidelinja så seg om etter gode pasningsalternativer. Fra intet og med en gaselles spenst, hurtighet og eleganse spratt Drogba frem foran australieren, stoppet og stjal ballen, smilte lurt før han spilte den videre – på et sølvfat til Frank Lamprad og 1-0 med en kanon fra 20 meter.

Mistet hodet
Rett etter sidebyttet gikk Lee Carsley inn med beina først - og uten hode - i Drogba og fikk direkte rødt kort som belønning.

Mot ti mann var resten plankekjøring for hjemmelaget, Lampard takket Drogba for pasningen i førsteomgangen ved å slå en perfekt corner på hodet til ivorianeren, og resten ble en transportetappe (og en perle av et mål fra Michael Essien) akkurat slik det blir frem mot ligamesterskap nummer to på to år for London-laget:

Et poeng på de siste tre ligakampene er alt som trengs for ”matematisk sikkerhet”.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!