Gå til sidens hovedinnhold

Drømmecomeback for Nani

Kantspilleren tilbake med mål og målgivende for Manchester United.

MANCHESTER UNITED - STOKE 2-1

Vingen var tilbake på banen etter å ha vært ute i tre kamper med en hofteskade. Med portugiseren i startelleveren fikk United utvilsomt tilbake en viktig dimensjon i angrepsspillet.

Nani er assistkongen i årets Premier League. Sammen med West Bromwichs Chris Brunt sto 24-åringen med ti målgivende pasninger før tirsdagens kamper

Portugiserens ellevte kom etter 27 minutters spill på Old Trafford.

Farlig duo
Javier Hernandez møtte Nanis lave innlegg på første stolpe og hælsparket frekt inn 1-0 i korthjørnet. Meksikaneren senket Stoke med to scoringer i lagenes oppgjør på Britannia Stadium i oktober, og fikk igjen tillit fra start mot de duellsterke gjestene.

Manchester United dominerte de første 45 minuttene og gikk fortjent til pause med ledelse.

Tidlig i annenomgangen skapte Dean Whitehead likevel spenning da han headet inn utligningen. Midtbanespilleren headet kontrollert inn innlegget fra Tuncay. Uniteds keeper Tomasz Kuszcak kunne kanskje ha avverget, men lyktes ikke med komme seg langt nok ned i hjørnet.

Nettavisen fulgte kampen direkte:

Tross gjestenes scoring på deres første mulighet var det United og Nani som som skulle ta med seg alle poengene.

Nani mottok en pasning fra Hernandez utenfor Stokes 16-meter etter at sistnevnte vendte bort en forsvarer med en sålevending. Portugiseren fintet selv bort en mann før han resolutt skjøt ballen i den lengste hjørnet forbi bortekeeper Asmir Begovic med venstrebeinet.

Sparte spillere
- En fantastisk scoring, konstaterte United-manager Alex Ferguson overfor Sky Sports.

Han valgte å starte med unggutter som Chris Smalling og Darron Gibson i tillegg til reservekeeper Kuszcak.

- Vi gjorde noen forandringer ettersom januar blir en travel måned for oss. Du må stole på at spillerne du har gjør en god nok jobb, sa Ferguson.

United sin tiende hjemmeseier av elleve mulige i inneværende sesong og holder på overtaket på de nærmeste konkurrentene om ligatittelen.

- Manchester United er alltid en trussel. Det er et kjennetegn på topplagene at de kan bytte ut fem-seks spillere og sette inn folk so er like gode. Nå har vi møtt United to ganger og tapt begge gangene. Vi var nærmere poeng i hjemmekampen, fastslo Stoke-manager Tony Pulis.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar