Gå til sidens hovedinnhold

Drømmefinale for “Kåffa”

KFUM/Oslo er klare for finale i årets Norway Cup etter å ha beseiret svenske Qviding i semifinalen fredag.

Ekeberg: Etter å ha overbevist med solide 3-0 over Qviding er det duket for drømmefinale mot Karamba for “Kåffa”.

Del på Facebook

Kollektivet seiret

Styrken til “Kåffa” er primært den kollektive samhandlingen som år etter år høster suksess i Norway Cup.

Så intet unntak mot sterke Qviding fra Gøteborg. Men, i tillegg til kollektivet har laget også spillere med det lille ekstra som skal til for å avgjøre de jevne fotballkampene.

Viktig scoring

Etter at spillet bølget frem og tilbake i det meste av den første omgangen, fikk hjemmelaget allikevel den meget viktige 1-0 scoringen sekunder før pause. Et herlig forarbeid fra Torbjørn Størkersen ble ekspedert i mål av Vegard Stenberg.

“Kåffa” fortsatte i samme tempo etter hvilen og viste seg bare bedre og bedre utover i oppgjøret.

Etter 43 minutter spilt satte laget innpå Sveinung Møller - og den skadeforfulgte spissen brukte i underkant av 20 sekunder på å nikke ballen utagbart i mål. En herlig prestasjon fra stortalentet som løp direkte bort og takket lagets sine trofaste supportere "Profetene"

– Utrolig stas å få scoring på første berøring i en så viktig kamp - og klart jeg løp bort for å takke alle de som hadde møtt frem for å støtte oss, sier Møller med et stort smil.

Takker hele klubben

Sveinung Møller var heller ikke sen med å rose hele klubben etter at finaleplassen var sikret;

– Utrolig med "Profetene", men vi får også fantastisk støtte fra absolutt hele klubben. Alle stiller opp i “Kåffa”, avslutter Møller, som ifjor måtte stå over finalen grunnet en hjernerystelse.

Satser på gull

Tobias Dahl fikk æren av å sette inn 3-0 drøye kvarteret før slutt - og da var løpet totalt kjørt for svenskene.

– Veldig moro og ikke minst viktig å sende svenskene hjem uten sølvtøy, det var prioritet nummer en, sier Dahl spøkefullt etter seieren.

– Vel, det har ikke vært noe offisielt uttalt mål at vi går for gull i årets turnering, men det er det vi gjør, vi satser på gullet og revansje etter fjorårets finale, fortsetter Dahl.

Hvordan ser du på finalemotstanderen fra Brasil?

– Jeg tror vi står veldig godt til Karamba, men det viktigste er at vi skal gå ut og spille vårt spill, da tror jeg vi vinner, avslutter matchvinneren til Nordstrands Blad.