Drømmehopp av nordmennene

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Håvard Klemetsen og Magnus Moan ligger begge godt an til å ta VM-medalje.

22.02.13 11:24

Norges beste kombinerthopper leverte så definitivt opp mot sitt aller beste da hoppdelen av første kombinertrenn ble avviklet i verdensmesterskapet i Val di Fiemme.

Håvard Klemetsen landet på 103,5 meter og fikk totalt 125,6 poeng.

Det var 2,5 meter kortere enn Mario Stecher, men østerrikeren hoppet under bedre forhold og fikk ikke like mange poeng som nordmannen. Stecher endte 3,9 poeng bak.

Hvert poeng er verdt fire sekunder i langrennssporet.

Stecher er ikke den eneste østerrikeren i toppsjiktet. Christoph Bieler strakk seg til 101,5 meter og går ut 17 sekunder bak Klemetsen.

Les vårt intervju med Håvard Klemetsen her.

Mens storfavoritter som Jason Lamy Chappuis og Berhard Gruber skuffet i hoppbakken, leverte Magnus Moan over all forventning. Nordmannen strakk seg til 98,5 meter og fikk 109,5 poeng. Dette betyr at han går ut bare ett minutt og fire sekunder bak Klemetsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Det er dermed ikke utenkelig at fredagens VM-renn ender med dobbeltseier til Norge.

- Nå har jeg gjort unna del én. Nå må jeg nullstille og få i meg nok næring. 1,04 kan holde hardt, men du vet aldri hvordan de foran går. Det er en veldig tung løype, så jeg er optimist. Men jeg må ha en maks dag i løypa, kroppen må fungere og skiene må være bra, sier Magnus Moan til NRK.

Nettavisen følger VM i Val di Fiemme direkte her. Langrennsdelen starter 15.00.

Jørgen Graabak fikk det ikke til å stemme like godt. Han nøyde seg med 82,5 meter og havnet langt nede på resultatlisten. Magnus Krog klarte seg bedre, men ikke betydelig. Krog landet på 90,5 meter og går ut over to minutter bak Klemetsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Kombinert

Mest lest på Sport

Annonsebilag