*Nettavisen* Sport.

Drømmekampen som røk

Foto: Farid Ighoubah

Daniel Eidesund var tre små måneder unna drømmekampen mot Brann. Så måtte han gi tapt for strekkskader.

12.05.08 09:41

BERGEN (Nettavisen): I dag tar tredjedivisjonslaget Loddefjord Idrettslag imot selveste Brann på Alvøen idrettspark til dyst i første runde i cupen. Alle bergensgutters våte drøm er å spille for byens stolthet. For de mange som aldri når opp er det nest beste å få spille mot dem i en cupkamp.

Følg alle cupkampene direkte i Nettavisens livesystem fra kl. 16.00

La skoene på hylla
Daniel Eidesund var Loddefjord-spiller frem til februar i år. Da hadde han vært i klubben sammenhengende i 21 år. Like før sesongen besluttet han å legge fotballskoene på hyllen til fordel for jobben som bedriftskonsulent i Telenor med påfølgende hvile etter endt arbeidsdag.

Da han så trekningen av cupens første runde fikk han nesten kaffekoppen – eller nærmere bestemt – telefonen i halsen.

– Jeg kunne jo selvfølgelig tenkt meg å spille en slik kamp. Det er jo en guttedrøm det, men slik ble det ikke for meg. Jeg måtte legge opp i februar, mest på grunn av skader. Jeg slet med en strekk på bakside av høyre lår og med strekk i lysken på venstre side, sier Eidesund til Nettavisen.

Med alle skadene følte ikke Eidesund det var verdt å bruke seks timer i uken på trening med Loddefjord i tillegg til kamp.

Tidkrevende jobb
– Det tok mye tid og jeg måtte prioritere annerledes. Jeg merket på trening at det ikke var så mye å håpe på. I tillegg var det en overgang fra å være student til å jobbe heltid, forklarer Eidesund.

Selv om han gjerne skulle spilt kampen selv angrer han ikke på at han valgte som han gjorde og ønsker sine tidligere lagkamerater en riktig god fornøyelse.

– Da trekningen var klar ble jeg først ufattelig glad på vegne av guttene. Jeg unner alle der inne denne kampen. Samtidig håper jeg dette kan være et løft for klubben og at det blir en bra ramme rundt kampen, sier Eidesund, som ikke vurderte å gjøre er snarlig comeback da han så resultatet av trekningen.

– Den tanken tenkte jeg ikke, men det blir muligens comeback til sommeren.

Eidesund er også kompis med Brann-spiller Erik Huseklepp som ikke er spilleklar før tidligst til fredagens 16. mai-fest, men mulig det sniker seg inn et veddemål før kampstart?

- Må begrense nederlaget
– Det har ikke vært noen veddemål eller noe ennå nei, men jeg møter kanskje på ham på kampen.

For at Loddefjord skal komme mest mulig hederlig ut av oppgjøret mener Eidesund at de første minuttene blir viktig.

– Holder de nullen de første 20-25 minuttene og klarer å holde laget tett og kompakt kan de klare å begrense nederlaget. Det blir uansett gøy å se hvordan guttene klarer seg, sier Eidesund og hinter til at Brann bør se opp for midtbanespiller Morten Knapskaug og spiss Christian Pilskog.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.