LIVERPOOL - MANCHESTER CITY 3-0:

Liverpool har kun tapt to ganger for City i løpet av de siste 37 ligamøtene på Anfield, og man må tilbake til 1936/37-sesongen for å finne sist gang Manchester City vant begge ligakampene mot Liverpool.

Det er noen lag som alltid gjør det godt i noen spesifikke oppgjør, og mandagens kamp ble ikke et unntak fra Liverpools gode City-statistikk.

Dette var nemlig kvelden da alt gikk veien for Liverpool.

Andy Carroll scoret sine første mål for klubben. 1993-modellen John Flanagan storspilte i sin debut som høyreback, og rødtrøyene knuste Manchester City med sifre som får minnene fra storhetstiden til å blusse opp igjen.

Svekket City
Manchester City-manager Roberto Mancini presenterte et uventet laguttak til denne kampen. Både Nigel de Jong, David Silva og Mario Balotelli satt på benken fra start. Trolig hadde City-sjefen lørdagens semifinale i FA-cupen mot Manchester United i tankene.

Det angrer han trolig på nå, for City ble latterliggjort.

Etter snaue ti minutter ble Luis Suárez spilt fint fri av Andy Carroll og kom alene med Joe Hart. Citys sisteskanse kom seg raskt ned og fikk en finger på skuddet, som gikk via stolpen og ut av sidelinjen. En kjemperedning av Hart.

Første Carroll-mål
Det stoppet ikke med det.

Liverpool presset på videre, og endelig skulle Andy Carroll få sitt første Liverpool-mål. Og for en suser det var av Carroll! Først var det Raul Meireles som hamret til fra 30 meter. Skuddet ble blokkert av City-stopper Kompany, men havnet rett i beina til Andy Carroll. Fra rundt 20 meter klinte Liverpools nye nummer ni til med strak vrist. Suseren gikk langs bakken, via fingertuppene på Joe Hart og i mål. 1-0 til Liverpool.

Og da våknet for alvor Liverpool-laget.

Hjemmelaget presset, presset og presset. Etter flere nestenmuligheter i løpet av noen få sekunder, havnet ballen hos Dirk Kuyt. Med bredsiden skjøt han mellom beina på en City-forsvarer og kunne se ballen trille inn i det lengste hjørnet. 2-0.

Og nei, det stoppet heller ikke der.

Liverpool rullet opp nok et fantastisk angrep. Ballen havnet hos Raul Meireles, som fra venstre slo et perfekt innlegg. I boksen steg Carroll til værs. Den langhårede spissen headet inn 3-0, og Anfield eksploderte.

Liverpool styrte alt
Liverpool styrte absolutt alt på Anfield før pause, og et halvfarlig langskudd fra Edin Dzeko og en heading utenfor fra Joleon Lescott var alt City hadde å komme med.

Etter pause ble det færre sjanser enn i første omgang. Liverpool hadde full kontroll, og var nærmere 4-0 enn gjestene var redusering til 3-1.

Den største sjansen i andre omgang hadde Raul Meireles etter 80 minutter. Portugiseren, som har fått en ny vår under Kenny Dalglish, fikk vendt opp i straffefeltet, men skuddet ble reddet av Joe Hart.

Dermed fikk Liverpool sin revansje etter å ha blitt slått med 3-0 på City of Manchester Stadium i august i fjor.

Liverpool gjorde med dette Tottenham en stor tjeneste i kampen om fjerdeplassen og Champions League-spill. Manchester City ligger nå på fjerdeplass med 56 poeng, Tottenham ligger tre poeng bak med én kamp mindre spilt.

Liverpool innehar sjetteplassen med 48 poeng.

PS: Carlos Tevez måtte forlate banen med skade etter et kvarter av mandagens kamp. Foreløpige rapporter tilsier at argentineren må belage seg på flere uker borte fra fotballbanen. Et mørkt punktum på en mørk City-kveld.

HTML EMBED