BODØ/GLIMT - KRISTIANSUND 2-1:

Eliteseriens topplag kunne gjøre rekorden for antall seirer på rad fra seriestart til sin egen med å vinne mot Kristiansund.

Men Glimt hadde lenge problemer med å skape sjanser mot et godt kjempende bortelag. Først med åtte minutter igjen falt avgjørelsen.

Midtstopper Lode klinket til med høyreslegga fra langt hold, etter en corner som ble halvklarert ut mot midtbanen.

Les også: Fagermos tordentale ga VIF-effekt: - Null energi

Les også: Molde-målfest og knusende seier mot Viking

Skuddet seilte deretter praktfullt opp i vinkelen bak en fullstendig sjanseløs Kristiansund-keeper Serigne Mbaye.

Selv virket Glimts matchvinner mest fornøyd med å faktisk score et mål i det hele tatt da han snakket med Eurosport etterpå.

- Sykt deilig å endelig få åpne målkontoen. Jeg har prøvd nå i åtte år å score på seniornivå, forklarte Lode, før han fikk se det utrolige treffet i reprise.

- En stilstudie. Det er alle timene jeg har øvd mens det har vært korona. Det hadde ikke skjedd uten korona, humret 27-åringen.

Les også: Godset sterkest mot Mjøndalen i brennhett lokalderby

Les også: Tok viktig seier over Aalesund i bunnkampen

Rekord

2-1 og nok en triumf betyr at nordlendingene har rekorden trepoengere fra første spilledato i Eliteserien.

Før kampen delte Bodø/Glimt den statusen med Rosenborg. Trønderne åpnet 2003-sesongen med sju strake seirer.

Fredrikstad har klart ti seirer på rad fra oppstarten i 1951/52, men den gangen eksisterte det ikke en toppserie for hele landet samlet.

Mens topprivalen Molde vant lekende lett 5-0 hjemme mot Viking, ble jobben betydelig mer vrien for et Glimt-lag som ennå ikke har avgitt poeng i Eliteserien.

Etter kampen fikk trener Kjetil Knutsen spørsmål fra Eurosport om Lode noen gang har prestert lignende skudd på trening. Knutsen innrømmet at han mente stopperen burde roe seg ned i situasjonen og ta ned ballen før han skjøt.

- Skal jeg vare helt ærlig, så sa jeg til de som satt rundt meg: «Ro deg ned nå, Lode». Jeg tenkte han skulle stoppe ballen. Men heldigvis så hører han ikke på meg, kommenterte Glimts suksesstrener.

Les også: Regelendringer i Premier League vekker oppsikt: - Latterlig

Godt forberedt

Til forskjell fra de fleste andre motstandere Glimt har møtt denne sesongen, greide KBK å nøytralisere vertenes hurtige angrepsspill på en meget god måte i den første omgangen.

Det var merkbart at Christian Michelsens spillere stilte godt forberedt til bortekampen, slik de også har vist ved flere anledninger tidligere i sesongen.

Og da sjansen bød seg i angrep for Kristiansund ti minutter før sidebyttet, leverte de attpåtil til karakter 10 av 10. Midtbanesliter Amadou Diop hadde allerede frustrert Glimt-spillerne flere ganger med å bryte opp forsøkene deres defensivt for KBK.

Senegaleseren så plutselig sjansen til å ta med seg ballen framover, og engasjerte flere motspillere før han fant venstreback Erlend Sivertsen bredt i banen. Sistnevnte var deretter snar med å finne toppscorer Amahl Pellegrino inne i feltet.

Den tidligere LSK-, Mjøndalen- og Strømsgodset-spilleren fulgte opp med å bruke en berøring, før han kaldt sendte inn ledermålet for Kristiansund. Avslutningen gikk mellom beina på en Glimt-forsvarer og presist ned i lengste hjørne.

- De får det akkurat som de vil. Det er helt uten tempo. De filmer og bruker tid i hver eneste situasjon, og vi spiller elendig fotball. Så det er dårlig av oss, bra av dem, oppsummerte Bodø/Glimt-stjernen Ulrik Saltnes overfor Eurosport i pausen.

Trener Knutsen forsøkte å gjøre grep allerede fra oppstart i andre omgang. Han sendte inn danske Sammy Skytte på midtbanen på bekostning av Sondre Brunstad Fet.

Vellykket bytte

Få minutter ut i kampens andre halvdel kom også en ekstra spiss inn hos de helgule. Victor Boniface erstattet Jens Petter Hauge-vikaren Sebastian Tounetki.

Og det første nigerianske Boniface foretok seg var å framprovosere et hjørnespark da han slo et strålende innlegg fra venstre. Corneren førte til at Patrick Berg, umarkert ved bakre stolpe, kunne styre inn 1-1 etter en stuss fra Marius Høibråten.

Boniface hadde også en farlig avslutning like etterpå, men skjøt rett på Mbaye før Kasper Junker ble avblåst for offside på returen.

Utligningen ga uansett Bodø/Glimt tilbake selvtillit og tro på angrepsspillet. Flere farlige sjanser til vertene fulgte. Kanskje ble man også snytt for et straffespark, da en mulig hands i Kristiansunds felt bare førte til enda en corner.

Utover i andreomgangen fortsatte Eliteseriens topplag å ligne mer på seg selv. De kom seg i gode innleggposisjoner fra sidene, og hadde flere ganger også folk i feltet som kunne avslutte.

Eksempelvis da Saltnes sleivet et volleyforsøk utenfor fra et fint hold.

Men da stopper Lode fant fram kruttet var selv ikke Kristiansunds gode forsvar nok til å nekte Glimt alle poengene.