*Nettavisen* Sport.

Drømmen brast for Nadal

Foto: AP/Scanpix

Spanjolens vei mot historiebøkene fikk en brå slutt.

26.01.11 12:58

Rafael Nadal vant French Open i 2010, han vant Wimbledon i 2010 og han vant US Open i 2010.

Under årets Australian Open kunne dermed spanjolen skrive historie.

Han kunne ha blitt den første tennisspilleren siden Rod Laver i 1969 som holdt alle fire Grand Slam-titlene på herresiden samtidig.

Mot landsmannen David Ferrer onsdag brast imidlertid den drømmen, med et brak.

Nadal tapte oppgjøret i tre strake sett med sifrene 6-4, 6-2, 6-3.

Spanjolen hadde ikke fått vist seg fra sin beste side så langt i turneringen, og heller ikke onsdag klarte han å hente fram storspillet.

En skade så også ut til å plage 24-åringen og etter at de to første settene ble unnagjort ganske raskt, ble det ikke noe særlig bedring i det tredje.

Ferrer hadde marginene på sin side i det avgjørende settet, og sto til slutt med tre matchballer. Han utnyttet den første, og sikret med det seieren.

- Dette er ikke lett, fordi Rafael er en gentleman og han har slitt med skade. Jeg kjempet hardt, gikk for å sette hver eneste serve, var framme ved nettet, og gjorde det jeg skulle. Det er unormalt å vinne mot Rafael i tre sett - det er en seier for meg, men egentlig ingen seier, sier Ferrer.

- Det gjorde vondt å se at Rafael ikke kunne løpe skikkelig. Men jeg bare fokuserte på det jeg selv skulle gjøre. Jeg er storfornøyd med spillet her nede, det er utrolig. Nå går jeg for seier, sier spanjolen ifølge BBC.

Ferrer møter skotske Andy Murray i semifinalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag