Gå til sidens hovedinnhold

- Drømmen er å slå Bjørn Dæhlie

Med nye sponsorer i ryggen har Marit Bjørgen spikret sin nye fireårsplan.

TJUVHOLMEN (Nettavisen): Når man vinner tre gull, ett sølv og en bronse i ett og samme OL, blir man populær.

Den situasjonen befinner Marit Bjørgen seg i nå, og tirsdag kunne hun presentere sin første store personlige sponsoravtale.

30-åringen fra Rognes er nå blitt ambassadør for Eksportutvalget for fisk.

- Må utnytte situasjonen
- Min største sponsoravtale til nå, innrømmer Bjørgen, uten å ville si mer om de økonomiske betingelsene.

Og mer er på gang:

- Jeg kommer til å inngå rundt fire personlige avtaler. Jeg er allerede enig med en samarbeidspartner til, vi venter bare på å finne en passende anledning til å presentere den. Og jeg er i dialog med flere. Det gjelder å utnytte den situasjonen jeg er i, sier Bjørgen til Nettavisen.

Avtalen med Eksportrådet for fisk er toårig, og har en opsjon om ytterligere to år. Bjørgen ønsker også å ha tilsvarende tids aspekt på de øvrige avtalene hun nå inngår.

- Familie må vente
Det er godt nytt for norske skientusiaster. For det betyr at Bjørgen nå definitivt har bestemt seg for å satse for fullt fram til OL i Sotsji i 2014. Ikke blir det noe hvileår med svangerskap og fødsel, heller, slik Bjørgen tidligere har åpnet for.

- Familieforøkelse må vente. Nå satser jeg alt fram mot neste OL, sier Bjørgen, som har satt opp hovedmålene for de fire sesongene som sannsynligvis blir hennes fire siste.

- I 2011 og 2013 er VM det store målet. Og i 2012 satser jeg på å vinne Tour de Ski og verdenscupen, forteller hun.

I mesterskapssesonger velger hun å følge suksessoppskriften fra vinteren som gikk. Det innebærer å droppe viktige renn, som for eksempel Tour de Ski.

- Det blir ikke Tour de Ski på meg til vinteren heller. Det er nå hundre prosent sikkert. Jeg er helt sikker på at treningsperioden jeg la ned i jula var en veldig viktig årsak til at jeg gjorde det så bra i Vancouver. Det er for risikabelt å forandre opplegget før VM på hjemmebane, medgir hun.

Vil forbi Dæhlie
Et annet mål hun har satt seg for den neste fireårsperioden, er å bli tidenes mestvinnende langrennsløper i verdenscupen – uansett kjønn og nasjonalitet. Listen toppes av Bjørn Dæhlie med 46 seirer.

Bjørgen står foreløpig med 37. Ni seirer på fire sesonger er alt annet enn utopisk.

- Jeg har veldig lyst til å være helt øverst på den lista. Det er en drøm å slå Bjørn Dæhlie, innrømmer Bjørgen.

- Men bakfra kommer jo Petter Northug. Det blir spennende å se hvor mange han vinner, også etter at jeg har lagt opp, poengterer Rognes-jenta.

Frisk med fisk
Selv kommer hun til å følge det sporet hun selv har gått opp det siste året. Ikke bare treningsmessig, men også ernæringsmessig.

Hun skal altså fortsette å spise mye fisk.

- Jeg la om kostholdet før OL-sesongen, og spiser nå fisk to til tre ganger i uka for å holde meg frisk. Det er også derfor jeg har fått til avtalen med Eksportrådet for fisk. De ringte meg etter å ha lest om at jeg spiser mye fisk.

- Derfor gleder jeg meg også til å være ambassadør. Jeg ønsker å stå for en sunn livsstil, sier Marit Bjørgen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken