Drømmen glipper for Danmark

Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Vi tror ikke Danmark tar poeng mot Tyskland i kveld og da er EM over for danskene. Sjekk våre tippetips.

17.06.12 12:09

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Vi tror på Raufoss

Oddstips 2: Nederland griper halmstrået

V5 Haugaland: Wassberg er den perfekte vikar
V64 Solvalla: Ohlsson sitter på bankeren

Søndagens tippekupong består av to høyinteressante EM-kamper, samt ti kamper fra den norske Oddsenligaen (2.divisjon). Bonuspotten vokser fortsatt og er nå kommet opp i ca 1,2 millioner kroner, og utbetales som kjent ved full tid til en eventuelle alenevinner.

1. Danmark - Tyskland
Bra levert av Danmark hittil i EM. Etter den flotte 1-0 seieren i åpningskampen mot Nederland, er det fortsatt håp om avansement til kvartfinale, men da er det seier som gjelder her. Kom flott tilbake fra 0-2 mot Portugal onsdag, men måtte tilslutt se seg slått med 2-3.

Tyskland leverer varene, ihvertfall poengmessig og står med full pott etter to kamper. Men kan faktisk ryke ut dersom de taper denne og Portugal vinner sin kamp. Tyskland var bedre i kampen mot Nederland enn i åpningskampen, men vi føler fortsatt at det er mer å gå på.

Dennis Rommedahl blir ikke friskmeldt, det innebærer at Tobias Mikkelsen (fra Nordsjælland) går inn i startelleveren. Mikkelsen som var meget frisk da han erstattet Rommedahl mot Portugal. Midtbanespiller Niki Zimling måtte også forlate banen mot Portugal og er usikker.

Tyskerne må unnvære høyreback Jerome Boateng som soner karantene. Trolig er det Lars Bender som overtar hans plass. Det kan være at Löw også gjør andre endringer. Vi tror Tyskland dreper alle spekulasjoner og tar seg gjennom gruppespillet uten poengtap. B.

2. Portugal - Nederland
Dersom ikke Portugal taper med to mål eller mer i denne kampen, går de til kvartfinale så lenge Danmark ikke tar poeng mot Tyskland. Nederland må på sin side vinne denne med to mål eller mer for å kunne avansere til kvartfinale og er da samtidig avhengig av at Tyskland slår Danmark.

Portugal gjorde en solid kamp mot Tyskland i åpningskampen, men tapte likefullt 0-1. Tok tidlig kommadoen mot Danmark og på 2-0 til Portugal var det nesten ikke mulig å se Danmark komme tilbake i den kampen. Men Portugal slapp seg ned og Danmark kom tilbake til 2-2. men Valero sørget som kjent for 3-2 seier til Portugal.

Tricky kamp dette, men vi mener fortsatt Nederland har det største potensialet. På tippekupongen har vi råd til å dekke med alle tegn. HUB.

3. Birkebeineren - Brumunddal
Vi starter den norske fotballen i 2. divisjon avdeling 1. Etter fire strake seire ble det for tøft for Birkebeineren borte mot Elverum sist lørdag og drammenserne måtte tåle et fortjent 0-2 tap. Med 14 poeng etter de ni første serierundene er Birkebeineren trygt plassert midt på tabellen på en sjuendeplass. Det er seks poeng opp til serieleder Nybergsund og ni poeng ned til Lillehammer under streken. Hjemme står laget med 2-1-1.

Brumunddal tok ledelsen i hjemmemøtet med Fram Larvik sist helg, men det endte likefullt med 1-2 tap for Brumunddal. Det femte tapet hittil og Brumunddal står fortsatt uten seier (0-4-5). Med fire poeng er det nå fire poeng opp til Ørn Horten på sikker plass. Klarte faktisk 1-1 borte mot Elverum i siste bortekamp og det viser at dette er en jevn avdeling.

Det må være fordel hjemmelaget dette, men Brumunddal har tatt poeng i to av fire bortekamper. HU.

4. Lillehammer - Elverum
2. divisjon avdeling 1. Lillehammer ligger tredje sist med sine fem poeng og har fortsatt ikke vunnet, men spilt uavgjort i fem av ni seriekamper hittil. Uten seire blir det som kjent nedrykk, poengdelinger holder ikke i lengden. 2-2 både hjemme mot Valdres og borte mot Grorud i sine to siste og hjemme på Lillehammer er tallene 0-2-2.

Elverum har også fem poengdelinger hittil, men i motsetning til Lillehammer er de fire øvrige kampene vunnet og dermed skiller det tolv poeng mellom lagene. Overbevisende 2-0 seier hjemme mot formsterke Birkebeineren sist helg. Men ikke bedre enn 2-3-0 på eget gress.

Det kan fort bli jevnt dette, melllom to lag som foreløpig har spilt uavgjort i over halvparten av kampene sine. UB.

5. Raufoss - Valdres FK
Et slags toppoppgjør dette mellom Raufoss på 5. plass og Valdres på 3. plass og Raufoss har kun fire poeng opp til serieleder Nybergsund. 4-3-0 på de sju siste for Raufoss og hjemme er laget som alltid solid (3-1-0).

Etter en downperiode med kun ett poeng på tre kamper, var Valdres tilbake på vinnersporet sist helg da FK Tønsberg ble slått 3-1 hjemme på Blåbærmyra. Valdres innehar dermed tredjeplassen med sine nitten poeng, kun ett poeng bak Nybergsund. 2-1-1 er tallene på bortebane.

Det står 3-1-0 i favør Raufoss på de fire siste tilsvarende oppgjørene og vi har svært god tro på ta laget opprettholder den statistikken søndag. H.

6. FK Tønsberg - Grorud
2. divisjon avdeling 1. 5-0-4 på de ni første seriekampene og det forteller om en hest som er variabel, og det er hjemme i Tønsberg laget leverer varene (4-0-0) og 7-1 i målforskjell. Ny skuffende bortekamp mot Valdres sist helg (1-3).

Grorud har tatt åtte av sine ni poeng hjemme i oslo. På reise har det nyopprykkede laget nøyd seg med ett poeng (0-1-3). Skuffende med kun 2-2 hjemme mot bunnlaget Lillehammer sist helg.

Hjemmelaget er sterke hjemme i Tønsberg og Grorud leverer ikke varene på bortebane. H.

7. Byåsen - Buvik
Ny stor favoritt på farten i denne kampen når fjerdeplasserte Byåsen tar imot tabelljumbo Buvik. All den tid Kristiansund ikke har avgitt poeng (27 poeng) er Byåsen åtte poeng bak serielederen tross fine 6-1-2 hittil. Hjemme står Byåsen med 3-1-0.

Buvik har fått med seg ett poeng i hver av sine to siste hjemmekamper, men det er samtidig de to eneste poengene lagene har fått etter opprykket. Det er neppe noen tvil om det blir en kamp for å overleve og Buvik vil sikkert lik mange lag før dem har gjort ta nivået bedre etterhvert.

Søndagens oppgave ser imidlertid for tøff ut og vi tror Byåsen fikser dette greit. H.

8. Fana - Fyllingsdalen FK
Bergensoppgjør mellom to av de klubbene (sammen med Åsane) som kjemper om å bli nummer to-klubb i Bergen. Fana hadde poeng i lomma borte mot KFUM Oslo sist helg, men måtte tilslutt returnere fra hovedstaden med 1-2 tap. Dermed er Fana fortsatt godt plantet i bunnstriden med sine fem poeng. Hjemme på Nesttun har Fana 1-1-2.

Fyllingsdalen FK (sammenslåingen av LøvHam og Fyllingen) har fått opp farten etter en svak sesongstart og står med fem strake seire nå, men det er allerede åtte poeng opp til serieleder Kristiansund. Den tidligere Brann-spilleren juninho har vært en suksess for laget.

Prestisjefylt bergensoppgjør dette og hjemmelaget vil garantert selge seg dyrt. Vi setter på alle tegn. HUB.

9. Skeid - KFUM Oslo
2. divisjon avdeling 2. Oslo-oppgjør mellom to lag som har svingt i prestasjonene sist. Sterk borteseier mot Levanger sist helg, men det skal tillegges at Skeid spilte med en mann mer i over en omgang i den kampen. Er dermed på sjetteplass med sine 15 poeng og har vært bedre borte (3-1-1) enn hjemme hittil (1-2-1).

KFUM Oslo tok sin femte av fem mulige hjemmeseier da laget snudde 0-1 til 2-1 seier hjemme mot Fana sist helg. Borte har det gått verre (1-0-3), og med 18 poeng er KFUM på femteplass i øyeblikket. Eivind Sæther ble utvist i den kampen og soner følgelig karantene her.

Det ser åpent ut dette oppgjøret mellom to variable lag og da kommer vi ikke unna heldekk. HUB.

10. Træff - Kristiansund
Fire poeng på de to siste for Træff, men poengene har kommet mot to av bunnlagene og med seks poeng er det kun målforskjellen som holder laget over streken. '

Suverene Kristiansund har tatt ni seire av ni mulige og har klare ambisjoner om opprykk. Overbevisende 5-0 seier hjemme mot Kjelsås sist helg og 9-0-0 og 30-3 i målforskjell er solid.

Kristiansund vil naturligvis avgi poeng før eller siden, men lite tyder på at bunnlaget Træff er istand til å skape trøbbel. B.

11. Lørenskog - Østsiden
2. divisjon avdeling 4. Enten/eller for Lørenskog som etter to seire nå kommer fra to strake tap. Med tretten poeng er laget falt til åttendeplass, men det er kun sju poeng opp til ledende Follo i en svært jevn og uforutsigbar avdeling. 3-0-1 er tallene hjemme på Lørenskog.

Nyopprykkede Østsiden lå under to ganger mot Stabøk 2 mandag, men kom tilbake til en fortjent 3-2 seier. Er med 12 poeng dermed tre poeng klar av Moss som ligger tredje sist. 1-0-3 er tallene på bortebane.

Lørenskog skal være best av disse, men har altså vært variabel. HU.

12. Moss - Frigg
2. divisjon avdeling 4. Etter en flott borteseier mot Mjølner tredje sist, har det blitt to strake tap for Moss som er under streken og ligger tredje sist med sine ni poeng. Hjemme på Melløs er det ikke blitt bedre enn 1-1-2.

Frigg har fire poeng mer (13 poeng), men etter den flotte borteseieren mot Lørenskog nest sist (3-2), ble det nedtur med 1-4 hjemme mot nåværende serieleder Follo sist helg. Det er enten/eller for Frigg hittil (4-1-4).

Nok en vrien kamp dette, vi tror minst på uavgjort. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 17.06.2012 17:55
1. Danmark - Tyskland B
2. Portugal - Nederland H U B
3. Birkebeineren - Brumunddal H
4. Lillehammer - Elverum U B
5. Raufoss - Valdres FK H
6. FK Tønsberg - Grorud H
7. Byåsen - Buvik H
8. Fana - FK Fyllingsdale U B
9. Skeid - KFUM Oslo H U
10. Træff - Kristiansund BK B
11. Lørenskog - Østsiden H U
12. Moss - Frigg H B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 17.06.2012 17:55
1. Danmark - Tyskland B
2. Portugal - Nederland H U B
3. Birkebeineren - Brumunddal H U
4. Lillehammer - Elverum U B
5. Raufoss - Valdres FK H
6. FK Tønsberg - Grorud H
7. Byåsen - Buvik H
8. Fana - FK Fyllingsdale H U B
9. Skeid - KFUM Oslo H U B
10. Træff - Kristiansund BK B
11. Lørenskog - Østsiden H U
12. Moss - Frigg H B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.