*Nettavisen* Sport.

Drømmen om gruppespillet

Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix)

Viking og Tromsø kan sikre seg flere titalls millioner om de sikrer seg plass i gruppespillet i UEFA-cupen. Følg UEFA-cupen direkte her.

29.09.05 10:47

Viking og Tromsø har desidert det beste utgangspunktet foran kveldens returkamper i UEFA-cupen.

Følg alle kampene i UEFA-cupen her

Viking vant første kamp 1-0 over Austria Wien, mens Tromsø slo tyrkiske Galatasary med samme sifre på Aspmyra.

Gjør Viking og Tromsø jobben i returkampene, sikrer de seg plass i UEFA-cupens gruppespill som gir kamper mot fire europeiske storklubber.

Det gir penger i kassen, både i publikumsinntekter, TV-rettigheter og bonuser fra UEFA.

Brann og Vålerenga har lite å spille for i returkampene. Brann tapte 1-2 hjemme mot Lokomotiv Moskva, mens Vålerenga tapte hele 0-3 hjemme mot Steaua Buceresti på Ullevaal for to uker siden.

Men ingen av lagene har helt gitt opp drømmen om UEFA-cupens gruppespill.

Les siste nytt om lagene her:

AUSTRIA WIEN – VIKING (Første kamp 0-1)
Franz Horr Stadion, Wien
Kampstart kl. 20.45
Følg kampen direkte

Viking spiller med uforandret mannskap, til tross for 1-3-tap mot Ham-Kam i eliteserien forrige helg.

- Spillerne har ikke sviktet meg i en lang periode, og jeg ser ingen grunn til å svikte dem. De har gjort en bra jobb for klubben, og fortjener å få ny tillit, sier Vikings trener Roy Hodgson til Stavanger Aftenblad.

For Austria er Sigurd Rushfeldt tilbake etter å ha stått over første møte mot Viking grunnet skade. Viking har i forkant av kampen trent med Nike-baller for å bli bedre kjent med slike baller før torsdagens returkamp.

GALATASARAY – TRØMSØ (Første kamp 0-1)
Ali Sami Yen Stadion, Istanbul
Kampstart kl. 18.45.
Følg kampen direkte

Tromsøs trener Steinar Nilsen er optimist foran returkampen mot det tyrkiske storlaget Galatasary – til tross for at en skikkelig «heksegryte» venter nordlendingene i Tyrkia.

- Vi har en mulighet til å slå ut Galatasaray. Med 1-0 fra hjemmekampen er de nødt til å score mål, og det åpner muligheter for oss, sier Tromsøs trener Steinar Nilsen til klubbens hjemmeside.

Han lover et Tromsø-mannskap som garantert kommer til å spille seg til flere målsjanser.

- Vi må være forberedt på det trykket hjemmepublikum kommer til å skape. Likevel må vi ikke la oss skremme og heller bruke stemningen på arenaen til noe positivt for oss, slår Nilsen fast.

Galatasarays trener Eric Gerets mener kampen mot Tromsø er årets viktigste.

- Årets viktigste kamp, slo Gerets fast på gårsdagens pressekonferanse.

Flere spillere er ute med skader for hjemmelaget. Ifølge Bladet Tromsø sliter sliter superstjernen Hakan Sükur fortsatt med et brudd i tåa, og starter neppe kampen.

I tillegg er også Altan, Hasan Kabse, Orhan Ak, Ayhan og Aylat ute med skader.

LOKOMOTIV MOSKVA – BRANN (Første kamp 2-1)
Lokomotiv Stadion, Moskva
Kampstart kl. 18.00
Følg kampen direkte

Brann har et svært dårlig utgangspunkt foran returkampen. Men Mons Ivar Mjelde har langt fra gitt opp håpet om avansement til gruppespillet.

- Om noen hadde svart nei, ville jeg latt dem bli igjen på hotellet, fremfor å la dem spille kampen imorgen, svarte Brann-trener Mons Ivar Mjelde på spørsmål om Brann kan slå ut russerne.

Han vet likevel at en vanskelig oppgave venter Brann.

- Selv om vi gjorde jobben enda vanskeligere for oss selv ved måten vi avsluttet kampen i Bergen på, er vi nødt til å tro at vi kan klare oppgaven. Hvis ikke er det ingen hensikt å dra den lange veien hit, sier Mjelde ifølge Branns hjemmeside.

For Brann er trolig Cato Guntveit tilbake i troppen til morgendagens kamp, men kapteinen starter etter all sannsynlighet på benken.

STEAUA BUCERESTI – VÅLERENGA (Første kamp 3-0)
Gheorghe Hagi Stadion, Constanta
Kampstart kl. 19.00
Følg kampen direkte

Etter 0-3-tap i den første kampen på Ullevaal, tror Vålerengas trener Kjetil Rekdal likevel på at Oslo-klubben kan overraske i returkampen.

- Vi vet det kan bli vanskelig, men vi har en liten drøm om å snu det i morgen, og skal gjøre et forsøk, sier Rekdal til vif.no.

Rekdal tenker imidlertid ikke så mye på resultatet, men sier det viktigste er å spille en god kamp.

- Målsetningen er å gjøre en god kamp, som vi skal prøve å vinne. Men, det aller viktigste blir å gjøre en god prestasjon.

Han legger ikke skjul på at det blir svært vanskelig å hente inn 0-3-ledelsen til rumenerne fra den første kampen.

- Normalt sett er det det, men gjør vi en god kamp kan alt skje. Vi ønsker å komme hjem med et godt resultat, og skal gjøre alt vi kan for å snu det og komme oss inn i gruppespillet.

Følg alle kampene i UEFA-cupen direkte her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.