Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om å se Ullern banke Vålerenga

Vålerenga-spiller Mohammed Fellah er det store idolet til Pål Dahl Aarhus (12) og Johannes Myrvold (12). Men når Vålerenga møter Ullern i NM-cupen, er det er det Ullern som får guttenes oppmerksomhet.

ULLERN: 1. mai møter Ullern IF byrivalen Vålerenga til cupoppgjør på hjemmebane. Det håper spillerne vil skape folkefest på Bjørnsletta. Som ivrige tilskuere er et besøk på Ullernbanen selvsagt for Pål og Johannes. For guttene, som selv sparker fotball for klubbens G13, har det blitt en viktig tradisjon å overvære 3.divisjonslagets hjemmekamper.

– Vi prøver å se hver eneste hjemmekamp for å støtte laget og lære noe selv. Denne gangen blir det ekstra morsomt. Det er jo kjempekult at de skal spille mot Vålerenga, sier Pål.

– Heller Stefan enn Fellah

Til tross for at det er plakater av Vålerenga-spillere som vanligvis pryder veggene på gutterommet, hersker det liten tvil om hvem som blir de store heltene i lokaloppgjøret.

– Selv om VIF egentlig er favorittlaget heier jeg mye heller på Stefan enn Mohammed Fellah, sier Johannes.

Og at Stefan Bjerke Christensson har fått en høy stjerne blant de unge lovende er kanskje ikke så vanskelig å forstå. Ullern startet nemlig årets cup med en svært spennende første runde mot Lørenskog. Unggutten avgjorde i 119 minutt, helt på tampen av andre spilte ekstraomgang. Kampen endte 2-1, og resulterte i at Ullern nå er klare for andre cuprunde mot topplaget fra Oslo.

Stefan ser ingen grunn til at ikke han og lagkameratene skal kunne innkassere nok en seier.

– Du skal ikke se bort fra at vi står for årets cupbombe, sier han.

Sammen med broren Aleksander har Stefan spilt seg gjennom klubbens aldersbestemte lag, og nærmest vokst opp på fotballbanen. Nå håper han å kunne overbevise foran hjemmepublikum, til jubel fra fulle tribuner.

Ingen æresfrykt

– Det er veldig morsomt for oss å få mulighet til å ta imot et tippeligalag på hjemmebane. Vi håper det vil bidra til at mange mennesker tar turen for å heie oss frem. Det skal bli en utrolig spennende kamp, og det blir morsomt å møte spillere som mange har et forhold til, sier Morten Amundrød Gudmundsen.

Med landslagsspillere i stallen og Ullevaal som hjemmebane er det kanskje ikke så rart at Vålerenga er storfavoritter i forkant av kampen. Noe lillebrorkompleks er det derimot ikke å spore hos rødtrøyene.

– Det er ikke snakk om å føle på æresfrykten. Vålerenga skal få vite at dette er en kamp der vi ikke har noe å tape, og vi skal gi absolutt alt. Dette kan bli et utstillingsvindu for de yngre spillerne, og det blir gøy for oss alle å endelig kunne vise seg for et større publikum. Vi skal gjøre det vi kan for å skape situasjoner, og målet er selvfølgelig å rundspille dem, sier Gudmundsen.

For Pål og Johannes er kampen mot Vålerenga en forsmak på hva de selv håper å kunne forvente i fremtiden.

– Jeg vil selvfølgelig aller helst bli fotballproff, men jeg vil aldri slutte å spille på Ullern, sier Pål.

– Jeg håper at Ullern har kommet seg til Tippeligaen når jeg spiller på A-laget, så jeg aldri behøver å velge.

LES OGSÅ:

Ullern vil ha Vålerenga i cupen

- Han er den beste spissen i 3. divisjon

"Det er på tide at hele Oslo stiller seg bak Vålerenga"

- Slutter heller å følge med på fotball enn å stå bak møkkalaget Enga"

- Vi kan ikke vente i fem år til

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem