Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om EM-suksess

Lasse Sætre var i sitt livs form da han ble skadet i høst. Nå er han på vei tilbake og drømmer om EM-suksess i Heerenveen.

Til helgen er det klart for EM i Heerenveen og det er lenge siden den norske optimismen har vært større enn nå. Og størst forventninger stilles det til langdistansespesialisten Lasse Sætre.

- Vi får håpe det går bra. Jeg har i hvert fall fått trent bra og trives godt på isen her nede. Det er godt å få litt innendørsfølelse igjen, sier Sætre til TV 2 Nettavisen.

Sætre var på god vei mot en kanonsesong da han falt i Erfurt og skadet ankelen. Det førte til fem uker på sidelinjen. Nå er han igjen på vei mot formen.

- Jeg føler at jeg nærmer meg det optimale. Det har satt meg tilbake på den måten at jeg ikke får gått optimalt i svingene, forklarer han.

- Aldri vært bedre

Nå er han klar for å kjempe om medaljer i EM, og han har aldri vært bedre rustet foran et mesterskap.

- Jeg tror kanskje, på alle de mesterskapene jeg har vært med på, så har jeg aldri vært en bedre skøyteløper. Men om det holder sammenlagt får tiden vise, sier han.

Målsettingen er å kjempe høyt oppe i sammendraget og Sætre vet at han må overgå seg selv på de korteste distansene for å klare det.

- Jeg tenker ikke så mye på det, men klart det hadde vært artig å komme høyest mulig, innrømmer han.

Det er på de to lengste distansene Sætre må legge grunnlaget for en god sammenlagtplassering, og mulighetene for to distanseseirer kan bli en realitet.

- Nederland stiller med tre gode langdistanseløpere i Verheijen, Uytehaage og Romme, så det blir tøft å kjempe om pallen. Men det er helt klart der jeg skal vise meg frem til helgen, avslutter han.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut