Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om ny Liverpool-skalp

- Vi slo Liverpool ut av cupen i 1914, sier lederen for Burnleys supporterklubb i Norge, Henning Mathisen. Fredag drømmer han om en reprise.

FA-cupens 3. runde tjuvstarter i kveld med Burnley-Liverpool, og fansen drømmer om de rødes skalp.

- Vi vinner vel én av ti kamper mot Liverpool med litt flaks, sier Henning Mathisen, leder for Burnleys skandinaviske supporterklubb.

Vel vitende om at klubben har flere gode minner fra kamper mot Liverpool.

- Vi spilte uavgjort mot dem da vi møttes sist for ti år siden. Vi slo dem i semifinalen i 1947, og vi slo dem i 1914. 1-0 i finalen. Bert Freeman, sier han humrende.

Solgte bestemann
Burnley ligger trygt plassert midt på tabellen i Championship-serien - den nest øverste engelske divisjonen - og er ikke hvem som helst i engelsk fotball. Laget står med to seriegull og én cupseier. Lagets beste spillere er Richard Chaplow (England U21) og den tidligere Premier League-spilleren Frank Sinclair.

Lagets aller beste spiller, Robbie Blake, ble solgt til Birmingham for om lag 20 millioner kroner tidligere i år, og salget svekker Burnleys muligheter i fredagens kamp.

Hjeltnes er fan
Arne Hjeltnes og Allan Gjerde, én av Norges desidert beste håndballspillere på 70y-tallet, er de mest kjente Burnley-supporterne, men supporterklubben teller om lag 50 medlemmer.

Likevel vil ikke én seier mot Liverpool være det aller største Mathisen har opplevd.

- Opprykk er bedre. Dette er bare en cupkamp, og vi vinner ikke cupen likevel selv om en seier vil hjelpe på selvtilliten, og være en fjær i hatten for klubben, sier han.

I form
Burnley har vunnet seks av sine siste åtte kamper, og står med fire strake seirer og null innslupne mål på hjemmebane.

Og for å skremme Liverpool-fansen litt - Burnley slo ut Aston Villa av ligacupen tidligere i år.

TV 3 sender kampen direkte fra 20.30 fredag kveld, og du kan også følge kampen på TV 2 Nettavisen.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker