*Nettavisen* Sport.

Drømmer om nytt dansk sjokk

12 år etter at Danmark sensasjonelt vant EM, drømmer trener Morten Olsen om et nytt sjokk.

07.06.04 13:32

54-åringen har fantastiske resultater å vise til. Både som spiller og trener.

Han fikk 102 landskamper som spiller for Danmark, og var sentral på det danske landslaget som sjarmerte alle på 80-tallet. Han hjalp laget til semifinale i EM i 1984, og til 8. delsfinalen i Mexico-VM to år etter.

Under seks sesonger i Anderlecht opplevde han også mye. Høydepunktet var UEFA-cupseieren i 1983 da Sven-Göran Erikssons Benfica ble slått 2-1 sammenlagt. Året etter kom laget til en ny UEFA-cupfinale, men da bommet Olsen i straffespark-konkurransen og Tottenham tok trofeet. Som Anderlecht-spiller vant han også tre seriegull før han dro til Tyskland og Köln.

Han har provosert mange nordmenn som dansk landslagstrener, men resultatene kan man ikke diskutere. Olsen har ledet danskene i 41 kamper. Bare fem har endt med tap.

På de siste 15 landskampene har det også bare blitt ett tap – borte mot Spania. I samme periode er lag som England, Tyrkia og Romania slått på bortebane. Det sier sitt om potensialet.

- Vi har et lag som jobber godt sammen, og vi tar med oss mye entusiasme til EM, sier Olsen selv.

Få regner imidlertid med Danmark i årets EM. Det samme skjedde i 1992. Da endte det med EM-gull. At det skal ende like sensasjonelt denne gangen virker utenkelig, men at Danmark kan gå videre fra gruppa med Italia, Sverige og Bulgaria er sikkert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.