Gå til sidens hovedinnhold

Drømmer om Thors trøye

Fabian Cancellara er ferdig med business. Nå skal det sykles, forhåpentligvis fort.

- Brian Nygaard og Kim Andersen har virkelig startet noe spesielt, nytt og skikkelig kult, sa Spartacus, i følge cyclingnews, under Team Leopards lagpresentasjon.

- Alt har gått fint hittil, men det er business-delen. Nå er det opp til oss ryttere, og jeg tror vi vil kjøre noen gode resultater, fortsatte sveitseren.

Mannen som utvilsomt er verdens beste syklist mot klokka og på brostein funderte over hva et drømmelag var, og understreket flere ganger at selv om laget er fantastisk på papiret må de bevise at de kan prestere på et høyt nivå ute på landeveien.

- Vi er klare, men vi kan ikke si om dette er et drømmelag før sesongen er slutt, konkluderte 29-åringen.

Sammen med Fränk og Andy Schleck har Cancellara stort press på seg foran den kommende sesongen. Resultatene må komme, og Fabian håper de kommer i de tradisjonsrike endagsklassikerne man i sykkelverdenen kaller monumentene.

- Et mål, ikke en drøm
Cancellara har tidligere vunnet Milan-San Remo, Flandern rundt og Paris-Roubaix. Vinner han Liège-Bastogne-Liège og Giro di Lombardia blir han den den fjerde syklisten som har vunnet alle de fem monumentene.

- Å vinne alle fem monumentene er et mål, ikke en drøm, uttalte Fabian.

Han blir også den første ikke-belgier til å utføre bragden. Roger De Vlaemnick, Rik Van Looy og Eddy Merckx er de eneste som har vunnet alle fem rittene.

- Programmet mitt er planlagt frem til Amstel (Gold Race, vår anm.). Jeg planlegger storform i Milan(-San Remo), Brugge (Flandern rundt) og Compiègne (Paris-Roubaix). Jeg tenker også på Liége og Lombardiet, fortalte Cancellara.

Selv om monumentene henger høyt for sveitseren er det et ritt som er enda mer fristende. Han har vunnet temporittet i VM hele fire ganger, nå er det fellesstarten som står for tur.

- Det er mange ritt jeg har lyst til å vinne, men det som frister mest er nok VM. Men det er mye jobb som skal gjøres før det, mange ritt, mange mål.

Ikke Team Schleck
- Det er ikke Fränk og Andy Schlecks lag, det er et lag fra Luxemburg og vi er alle medlemmer av laget. Vi skal gjøre vårt beste og vi skal være vårt eget lag og gå vår egen vei, vi trenger ikke kopiere Bjarne, HTC eller Sky, sa Cancellara.

Han er en av åtte ryttere som reiser fra Bjarne Riis' Saxo Bank-lag til Team Leopard, allikevel er forholdet til dansken som det alltid har vært.

- For meg vil han alltid være Bjarne. Han gjorde aldri meg noe galt og jeg gjorde aldri han noe galt.

Hvordan det går med Team Leopard får du vite på procycling.no. Tour Down Under starter 18. januar og Leopard stiller med William Clarke, Stefan Denifl, Martin Mortensen, Martin Pedersen, Bruno Pires, Davide Viganò og den hjemlige helten Stuart O'Grady.

HTML EMBED
HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken