Drømmer om VM-spill

Foto: Stian Lysberg Solum/ Scanpix

Rosenborg-spilleren Kris Stadsgaard øyner muligheten for VM-spill med Danmark neste sommer.

– Det er ennå lenge dit, og jeg blir forhåpentligvis en bedre spiller innen VM-sluttspillet. I første omgang kan jeg håpe på å komme med på ligalandslaget for å vise meg fram. I øyeblikket tenker jeg ikke mye på dette, men jeg kommer nok til å gjøre det etter hvert som neste sesong nærmer seg, sier Rosenborgs forsvarsspiller til det danske nettstedet bold.dk.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Én landskamp – foreløpig
24-åringen har foreløpig bare én landskamp for Danmark. I august kom han inn som innbytter da danskene tapte for Chile i en privatlandskamp på Brøndby stadion. Da var han involvert i en chilensk scoring, uten at det har tatt motet fra ham.

Tvert imot håper den tidligere FC Nordsjælland-spilleren, som også har et kort og heller mislykket opphold i italienske Reggina bak seg, i likhet med mange andre, å spille seg inn i VM-diskusjonen.

Håper på Mesterligaen
Veien dit er å gjøre en best mulig figur i RBK-trøya, der han også har et godt håp om mesterligaspill neste år.

– Jeg har to og et halvt år igjen av kontrakten min, og er veldig glad for å være her. Er vi litt heldig med trekningen, bør vi dessuten ha gode muligheter for å komme med i Mesterligaen, og det er selvsagt også noe som frister meg, sier Stadsgaard.

Men han legger til at han selvsagt vil være åpen for å forflytte seg til en utenlandsk liga, dersom det riktige tilbudet skulle dukke opp.

Håper Hamrén fortsetter
Han håper også at Erik Hamrén fortsetter som Rosenborg-trener.

– Det ville vært ergerlig om han forsvinner. Han har kommet hit og bygd opp noe som kan bli veldig bra, for laget er langt fra ferdig utviklet. Vi er på god vei, sier Kris Stadsgaard.

Den utviklingen vil han gjerne være med på – og dermed bli så god at det blir VM-tur til Sør-Afrika neste sommer. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.