Gå til sidens hovedinnhold

Drømmescoring av Zymer Bytyqi da Viking slo Kristiansund: - Noe av det verste jeg har sett

Scorings-bonanza i Kristiansund!

KRISTIANSUND-VIKING 3-5

Det var igjen duket for eliteserie-fotball etter et lengre landslagsavbrekk den siste uken.

Det var spesielt en mann som skulle stjele showet da Viking sikret seg tre poeng etter en sterk borteseier mot KBK.

Zymer Bytyqi!

Etter 69 minutter ladet han kanonen og regelrett banket ballen i krysset fra vel 25 meters hold. Scoringen sørget for 3-1 til Viking.

Les også: Nordmannen herjet for stor­klubben. Så røpet han en «hemmelighet»: - Har tenkt på det lenge

Det fikk Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre til å ta helt av på kommentatorplass.

- Noe av det verste jeg har sett i Eliteserien 2020. Det skal nesten ikke være mulig. For et treff han får. Den blåser opp i den øverst nettmasken, utbrøt Myhre euforisk.

Han fortsatte:

- En vanvittig scoring fra en av Eliteseriens virkelige formspillere.

Tidlig ledelse

Viking tok en tidlig ledelse allerede etter fire minutter. Veton Berisha satte inn ballen fra kort hold etter en corner. Ballen traff armen til Viking-spissen og kunne fort blitt annullert, men dommer godkjente scoringen til tross for protester fra hjemmelaget.

Kampen på nord-vestlandet var tett og jevn. Hjemmelaget slet med å skape de helt store sjansene, men Amahl Pellegrino kom til en god mulighet etter ca 20 minutter.

Etter 26 minutter måtte Viking-keeper Arild Østbø forlate banen med en skade. Han ble erstattet av Michael Crowe.

Fem minutter før pause fikk Pellegrino en ny mulighet. Etter pasning fra Bent Sørmo prikkskjøt Eliteseriens toppscorer ballen inn i det lengste hjørnet til 1-1.

KBK-spillerens 17 mål denne sesongen.

I pausen måtte Flamur Kastrati forlate banen med en kjenning i lysken. Han ble erstattet av Faris Pemi før den andre omgangen.

Ellevill andreomgang

Viking økte til både 2, 3 og 4-1 etter pause. Berisha og Bytyqi scoret to hver og sistnevnte satte inn Stavanger-lagets fjerde med under 20 minutter igjen på spille. De så da ut til å gå mot en komfortabel seier.

Christian Michelsen sine gutter ville det dog annerledes.

Først reduserte innbytter Bendik Bye med 15 minutter igjen å spille. Deretter fikk KBK straffe med ti minutter igjen på klokka.

Crowe reddet straffen fra Pellegrino, men på returen satte spissen inn sitt andre for dagen og totalt spenning inn i kampen igjen.

Få minutter før slutt skled Ylldren Ibrahimaj inn 5-3 til Viking og punkterte med det kampen etter en heseblesende andre omgang.

Dermed går Viking opp på 22 poeng etter 17 kamper.

Kristiansund holder seg på sine 27.

Kommentarer til denne saken