BODØ/GLIMT - ZORYA LUHANSK 3-1

Se høydepunkter fra kampen under:

Hovedtrener Kjetil Knutsen var fornøyd med tre poeng, men mener det er rom for forbedring.

- Det var en rotete kamp, sier han til Viasat etter kampen.

Til å ha vunnet sin første kamp i Europa Conference League så ikke Knutsen spesielt fornøyd ut i intervjusonen etter kampen. Hovedpersonen selv mener han trenger tid til å fordøye seieren.

- Man lever seg veldig inn i kampen. Jeg får håpe følelsene blir litt sterkere etter hvert.

God start

Det var et heltent hjemmelag som entret banen for å feire klubbens 105-årsdag, og ikke minst Glimts første kamp i et europeisk gruppespill.

Allerede før ett minutt var spilt på Aspmyra stadion produserte Glimt kampens første målsjanse. Amahl Pellegrino rundet gjestenes sisteskanse, men vinkelen ble litt for spiss - selv for den notoriske målscoreren. Angrepsspilleren valgte å slå et innlegg, men ballen ble klarert av Glimts ukrainske motstander.

Ulrik Saltnes hadde to store muligheter i første omgang, men maktet ikke å sette ballen i mål.

- Vanligvis scorer Saltnes på en av disse to sjansene. Glimt burde vært i ledelsen på dette tidspunktet, sier Lillestrøm-spiller og fotballekspert Pål André Helland i Viasat-studioet.

Tidligere Bundeliga- og Eliteserie-trener Uwe Rösler var også blant ekspertene i studio. Han mente Bodø/Glimt ikke spilte slik de pleier.

- Vi har faktisk ikke sett det vanlige spillemønsteret fra Bodø/Glimt. Sjansene kom på grunn av ballbrudd og pasningsfeil, ikke fra det spillet vi er vant til å se fra dem.

Pangstart på andre omgang

Like etter pause sendte Ulrik Saltnes hjemmelaget i ledelsen. På et hjørnespark raget han høyest i luften og headet ballen i mål.

Hjemmetilskuerne på Aspmyra hadde knapt rukket å sette seg før Glimt var frempå igjen. Like etterpå banket Ola Solbakken ballen i nettet bak en sjanseløs Dmytro Matsapura mellom stengene for Zorya Luhansk.

Dermed hadde Bodø/Glimt skaffet seg en tomålsledelse på ett minutt.

- Det var en start på andre omgang som gir håp for Bodø/Glimt i dette gruppespillet, sier Viasat-kommentator Roar Stokke.

I tillegg til Zorya Luhansk, er også Jose Mourinhos Roma og bulgarske CSKA Sofia i samme i gruppe.

LES OGSÅ: Tottenham-stjerner byttet ut i poengtap mot Rennes: - Det har vært forferdelig

Drømmescoring

Etter en times spill kom kveldens store øyeblikk. Etter en feilpasning fra motstanderlaget hamret Pellegrino ballen i mål fra skrått hold utenfor sekstenmeteren.

- Dagens frekkis! Du verden for en scoring. Det er spinnvilt, ropte Stokke fra kommentatorplass.

- Det han gjør der, det hører hjemme på San Siro, Wembley og de største stadionene. Det er utrolig godt gjort, supplerer kommentator-kollega Lars Tjærnås.

Pellegrino var stinn av selvtillit etter kampen.

- Bare gi meg ballen der, så skal den gå i krysset hver gang, sier han med et glimt i øyet og sammenligner seg selv med Zlatan Ibrahimovic.

Sen redusering

Lars Tjærnås lot seg imponere av det vertene presterte i andre omgang.

- Det setter ting i perspektiv hvilket lag Bodø/Glimt har som rundspiller dette laget etter pause, sier Tjærnås om laget som kom på tredjeplass bak Dynamo Kiev og Sjakhtar Donetsk forrige sesong.

Like før slutt reduserte Artem Hromov for gjestene, men kampen var allerede avgjort.

For øvrig fikk tidligere Brann-spiller Gilbert Koomsom Glimt-debuten som innbytter etter overgangen fra tyrkiske Kasimpasa.

Bodø/Glimt spiller borte mot CSKA Sofia i neste gruppespillskamp i Conference League.