BRASIL - SERBIA 2-0:

Richarlison ble den store helten da han scoret to mål i Brasils 2-0-seier mot Serbia torsdag kveld.

Tottenham-spillerens andre scoring blir trolig en kandidat til VMs beste etter at han på vakkert vis brassesparket ballen forbi Vanja Milinkovic-Savic.

NRK-kommentator Nils Johan Semb er mektig imponert.

– Vi så ham altså ikke i første omgang. Så er han på rett plass og gjør 1-0, så var det en akrobatisk delikatesse, den 2-0-scoringen. Den kommer til å gå gjennom hele VM, den scoringa der. Jeg skjønner nesten ikke at det er mulig å få det til så bra, sa Semb på NRKs sending.

Også de engelske BBC-ekspertene måpte av Richarlisons kunstverk.

– Vi snaket om hva denne drakta gjør med en spiller. Han har ikke scoret mange for Spurs, men når han får på seg landslagsdrakta, så klarer han ikke slutte å score, kommenterte tidligere Arsenal-spiller Martin Keown på BBC.

Kollega Chris Sutton stemte i.

– Det er virkelig brasiliansk magi fra Richarlison. Helt utrolig! utbrøt Sutton.

– Må gi honnør til Serbia

Brasil slet med å skape store sjanser i den første omgangen og lyktes ikke da halvsjansene bød seg for Vinicius Junior og Raphina før hvilen.

Premier League-legenden Alan Shearer mener serberne skal ha sin del av æren for det var relativt sjansefattig før pause.

– Du må gi honnør til Serbia, for måten de har forsvart seg på. Vi sa at de kom til å gjøre det vanskelig for Brasil, og det er akkurat det de har gjort, kommenterte Shearer på BBC.

Spurs-spiller med drømmescoring

Like etter pause var imidlertid Serbia nær ved å forære Brasil en scoring da keeper Vanja Milinkovic-Savic spilte ballen rett i beina på Raphinha. Barcelona-spilleren kom imidlertid for tett oppi sisteskansen da han skulle avslutte, og sjansen ble avverget.

Brasil har tradisjon for å score på langskudd i verdensmesterskap og etter en times spill var Alex Sandro nær ved å slutte seg til klubben. Juventus-backen ladet kanonen fra 25 meter, men avslutningen smalt i stolpen bak Milinkovic-Savic.

Noen minutter senere skulle det endelig lykkes for Brasil. Neymar danset seg gjennom Serbia-forsvaret, før han overlot ballen til Vinicius Junior, som avsluttet fra venstresiden av sekstenmeteren.

Milinkovic-Savic reddet, men returen gikk rett i beina på Richarlison, som reagerte raskt og satte inn 1-0 i åpent mål.

Tottenham-spissen var knapt involvert i første omgang, men fikk virkelig blod på tann etter sin første scoring.

Et drøyt kvarter før slutt mottok han et innlegg fra venstre og vippet opp ballen med sin første touch. Deretter slengte han seg rundt og brassesparket inn 2-0.

I den første kampen i Gruppe G vant Sveits 1-0 mot Kamerun.