Chelsea - Leicester 0-1

Det var stillingskrig gjennom store deler av kampen mellom Chelsea og Leicester, og de store sjansene uteble.

Men med 21 000 tilbake på tribunen og 25 minutter igjen av kampen smalt det, da Leicesters Youri Tielemans banket inn en scoring som vil bli husket i lang tid.

- Et prosjektil i krysset fra Youri Tielemans. Den der går inn i historien som et av de vakreste øyeblikkene, for det der er tre ganger 20 i stil. Kunst fra Leicesters midtbanespiller, utbrøt Viasat-ekspert Lars Tjærnås etter eventyrscoringen.

Sjekk scoringen her:

Chelsea og Ben Chilwell kriget inn utligningen sekunder før kampen var over, men ble avblåst for offside etter at VAR hadde sjekket situasjonen på nytt. Noe som så ut til å være korrekt.

- Man ser på reprisene nå, så er det helt riktig. Det er mye man kan ta VAR på, men i denne situasjonen gjør det at kampen til slutt ender med riktig vinner, sier Viasats Morten Langli etter kampen.

En som imponerte ekspertene underveis i oppgjøret var Leicester-stopper Wesley Fofana som var bunnsolid gjennom hele kampen.

- Fofana vil bli solgt for flere hundre millioner om ikke lenge. Han har vært helt eksepsjonell denne førsteomgangen og levert forsvarsspill av høy klasse, sa John Arne Riise i Viasat-studioet i pausen om spilleren som blant annet har blitt linket til Manchester United den siste tiden.

Jevnspilt start

21 000 var på plass på tribunen, og det var Chelsea som startet oppgjøret best. Timo Werner var tidlig på et par gode løp igjennom, men maktet ikke å skape de største sjansene i innledningen.

De første 25 minuttene var jevn, men så fikk Chelsea en kjempesjanse. Da innlegget fra Thiago Silva strøk panna til kaptein Azpilicueta og ut til femmeter for Schmeichel.

- Var det feil mann som fikk den der? Kunne fort vært scoring hvis det innlegget hadde truffet en offensiv spiller, sa Viasats Lars Tjernås etter sjansen.

Les også: Neville med klar beskjed til Solskjær: - Dette problemet må han fikse

Like etter måtte Leicester gjøre kampens første bytte da midtstopper Jonny Evans måtte gi seg med inn skade.

- Dette er et kjempetap for Leicester, som mister sin store leder i midtforsvaret. Han er blant Premier Leagues beste midtstoppere, kom det fra Viasat-kommentator Roar Stokke da byttet ble gjennomført.

Sekunder før hvilen var Rodgers menn farlig frampå, da Youri Tielemans spilte igjennom Jamie Vardy som headet ballen like til side for målet.

Drømmescoring

Lagene gikk målløse til pause, og det var først og fremst en Leicester-forsvarer som ble trukket fram under praten halvveis.

- Fofana vil bli solgt for flere hundre millioner om ikke lenge. Han har vært helt eksepsjonell denne førsteomgangen og levert forsvarsspill av høy klasse, sa John Arne Riise i Viasat-studioet i pausen om spilleren som blant annet har blitt linket til Manchester United den siste tiden.

Les også: Drømmestart for HamKam: - Dette er en solskinnshistorie

Kampbildet fra den første omgangen fortsatte etter hvilen. Lagene var jevnspilt og skapte få sjanser, før Leicesters Youri Tielemans prøvde seg.

Belgieren banket til fra distanse, og skuddet suste inn i krysset bak en sjanseløs Kepa Arrizabalaga.

- Et prosjektil i krysset fra Youri Tielemans. Den der går inn i historien som et av de vakreste øyeblikkene, for det der er tre ganger 20 i stil. Kunst fra Leicesters midtbanespiller, konkluderte Tjærnås etter eventyrscoringen.

Elleville sluttminutter

Kvarteret før slutt skulle Kasper Schmeichel vise sine ferdigheter da han fikk en fingertupp på headingen til Chilwell, og i stolpen.

- Klasseredning av Schmeichel, kom det fra Stokke.

Med fire minutter igjen av kampen var den danske sisteskansen der igjen, og vartet opp med en feberredning for å holde Leicester-ledelsen.

- Hvordan i all verden redder han den der da? Den der er jo nesten umenneskelig. Fantastisk prestasjon, sa en ekstatisk Viasat-ekspert etter nok en redning fra Schmeichel.

Men på det tredje forsøket klarte ikke verken Schmeichel eller Leicester å stå imot trykket, da Chilwell kriget inn i utligningen. Det skulle derimot vise seg å være en marginal offside på Chelseas venstreback.

Det så derimot ut til å være korrekt, og nærmere kom aldri Chelsea som måtte se at trofeet gikk til Brendan Rodgers og Leicester.

Rodgers blir med det den andre treneren gjennom historien som har vunnet FA-cupen i både Skottland og England.

Slik var FA-cupfinalen: