Drømmesituasjon for Thor Hushovd

Foto: AFP/Scanpix

Oksen fra Grimstad kan skrive ønskeliste etter Carlos Sastres farvel.

18.08.10 14:31

På Sørlandet er Thor Hushovd godt i gang med sprinttrening og oppkjøringen til Vuelta a España. Mandag ettermiddag begynte telefonen å ringe ustanselig.

Lagkapteinen Carlos Sastre hadde nettopp offentliggjort sitt farvel med Cervélo-laget via sin egen hjemmeside.

- Jeg visste ingenting før i dag. Det var vel ikke veldig overraskende, men litt overrasket ble jeg. Det var mest fordi han var med å starte opp laget for to år siden. Derfor trodde jeg at han skulle bli her lenger. Samtidig har han ikke fått bevist det han selv ønsker å gjøre, og han har ikke fått til det han vil under Tour de France, påpeker Thor Hushovd overfor procycling.no.

Våt, norsk drøm
Men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe. 35-åringens farvel åpner opp for en våt, norsk drøm: Et mannskap som under Tour de France kun er mønstret for nordmannens beste.

- Hvis laget skal bygges enda mer opp rundt deg, hva slags ryttere trenger du?

- Slik det har vært fram til nå, så synes jeg Carlos har fortjent sine ryttere. Men det er klart at sjansen min til å få et helt lag rundt meg øker foran neste års Tour de France. Jeg trenger flere ryttere som kan jobbe konkret for mine sjanser. Ryttere som kan kjøre når det trengs.

Les også: Sastre forlater Cervélo

- Andre lag kan ofre to-tre mann helt foran som ligger og drar. Det er ryttere som aldri henger med helt inn til finalen. Da ville det beste ha vært å bruke de resterende for å gjøre jobben i en eventuell spurt, sier Hushovd.

Vanskelig å erstatte
Dermed må kaptein Hushovd i dialog med Cervélo-eierne og resten av den sportslige ledelsen for å stake ut den fremtidige kursen.

Nordmannen tror det blir problematisk å finne en ren erstatter for Sastre – dersom laget skulle ha et ønske om det.

- De fleste rytterne som kan ende på topp 10-lista i de største rittene, er allerede under kontrakt. Det styrker sjansene for at jeg får det jeg ønsker foran Tour de France. Jeg har aldri vært motstander av å ha en annen kaptein på laget. Det hadde jeg i Crédit Agricole, og det er noe som hører med. Men i hvilken retning laget skal gå nå, blir opp til eierne, påpeker Hushovd.

- Ikke avhengige av Sastre
Mange hevder at Sastre, som vinner av 2008-touren, han vært en essensiell døråpner for Cervélo TestTeam inn i ProTouren.

Det har de sikkert en god del rett i, også. Hushovd frykter likevel ikke at ProKontinental-mannskapet hans skal holdes utenfor det gode selskap neste sesong.

- Jeg tror ikke det blir noe problem. Vi er et stort og seriøst lag med mange gode ryttere. Vi er ikke avhengige av Carlos Sastre for å komme oss inn i Tour de France, Giro d’Italia eller Vuelta a España, mener Hushovd.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.