Gå til sidens hovedinnhold

Drømmestart for HamKam: - Dette er en solskinsshistorie

Forrige sesong fikk ikke Albert Berisha spille fotball på nivå fem i Norge på grunn av koronarestriksjonene. Lørdag bidro han sterkt til å gi HamKam en komfortabel seier i serieåpningen.

HAMKAM - STJØRDALS-BLINK 3-0:

Kjetil Rekdal og hans HamKam fikk en drømmestart på sesongen i Obosligaen da Stjørdals-Blink ble slått 3-0 på Briskeby lørdag.

Hamarlaget har mistet blant andre Marcus Pedersen og Markus Solbakken siden forrige sesong. I møtet med trønderne viste nye spillere, hentet fra lokale klubber i Hedmark at de også har noe å fare med i Obosligaen.

Jonas Enkerud, Aleksander Melgalvis og Albert Berisha scoret målene for grønnbuksene.

Hentet fra nivå fem

Berisha, som kom inn for Ruben Allegre midtveis i første omgang, kom fra fjerdedivisjonsklubben Trysil FK foran denne sesongen og brukte ikke lang tid på å notere seg for både scoring og målgivende pasning i lørdagens kamp.

- Dette er en solskinnshistorie. Han kom fra fjerde divisjon foran denne sesongen. Sånne historier elsker jeg. Og hvem har assisten der? Han heter Kristian Eriksen - han kommer fra tredje divisjon (Elverum). Dette er gutter som ikke har spilt fotball, som har vært rammet av koronarestriksjonene og ikke fått trent og spilt kontaktfotball, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i kanalens studio.

- Kristian (Eriksen) kom i fjor sommer og ble bedre og bedre. Albert Berisha var en målkonge i lavere divisjoner, men nå er de i Obosligaen, og nå skal de opp i Eliteserien. Fotball på sitt aller, aller vakreste har vi sett på Hamar, sa Jonsson.

Enkerud åpnet ballet

Det var Jonas Enkerud som åpnet ballet for HamKam etter åtte minuters spill i lørdagens kamp. Kristian Onsrud svingte en corner inn fra venstre, og Enkerud stanget inn 1-0.

Etter en snau halvtime løftet Onsrud en ny strøken ball inn i feltet fra midt i banen. Innbytter Berisha var uegoistisk og smart med ryggen mot målet, og dyttet videre til Melgalvis, som enkelt kunne sette inn 2-0.

Sju minutter senere tegnet Berisha seg selv på scoringslisten etter en nydelig forarbeid av Kristian Eriksen. Berisha ble servert på 15 meter, og bredsidet inn 3-0 via Rasmus Sandberg i Blink-målet.