Drømmestart for norsk sykkellag

Foto: (www.balearbike.com)

OneCo-Mesterhus var egentlig nektet start, men det var før en svenske kom og reddet dagen.

27.02.12 12:30

Team OneCo-Mesterhus ble presentert med brask og bram som Norges nye sykkellag tidligere i år.

Med flere kjente nasjonale ryttere drømte de om å ta opp kampen med Joker Merida, Øster Hus-Ridley og Plussbank BMC.

Les også:Vil ha Joker ned fra tronen

Oppladningen til sesongen har laget gjort unna på sykkeløyen Mallorca, hvor laget for tiden er nede på sin andre treningssamling.

I den forbindelsen kastet laget seg med i et lokalt ritt uten UCI-status, Un Hivern A Mallorca. Der viste de at laget på ingen måter har noen samhandlingsproblemer.

Styrte rittet
Allerede fra start var det norske laget aggressive. Til tross for at de visste at de hadde en joker i den svenske spurteren Linus Dahlberg, angrep de fra start.

Etter hvert kom det også av gårde et farlig brudd, hvor OneCo-Mesterhus var representert med to ryttere. Likevel var ikke laget helt fornøyd da det tyske kontinentallaget LKT Team Brandenburg hadde dobbelt så mange ryttere med.

- De siste to-tre milene gikk laget opp og tok kontroll over feltet. De kjørte etter hvert inn bruddet og kjørte et strålende opptrekk helt frem til det gjenstod 1,5 kilometer av rittet, forklarer Linus Dahlberg til procycling.no.

Les også:Dette er OneCo-Mesterhus' svenske joker

Da dro Christian Hannestad, bronsevinneren fra fjorårets U23-NM, til med et frekt angrep.

- Det sørget for at vi tvang frem det tyske laget igjen. Med 400-500 meter igjen satt jeg i tredjeposisjon bak to tyskere. Det kom en litt vanskelig sving som jeg traff bra i. Jeg fikk med meg god fart ut av svingen og overrasket de andre med en langspurt som holdt helt inn, forklarer svensken

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jonas Lindstrøm

- Betyr utrolig mye
Dermed fikk det nye norske UCI-laget en drømmestart på deres debutsesong.

- Det betyr utrolig mye og er fantastisk gøy. Dette var akkurat det vi trengte og det var veldig morsomt å se at laget klarte å styre rittet slik de gjorde.

Som sagt hadde ikke rittet UCI-status, men det var likevel tøff konkurranse som ventet det norske laget.

- Selv om det ikke var et UCI-ritt var det flere kontinentallag her og amatører fra alle mulige land. Nivået var minst like høyt som i et norsk eller svensk cupritt, mener Dahlberg.

Holdt på å bli nektet start
Selv om det til slutt endte med å bli en kanondag for det norske laget var det lite som tydet på at det skulle bli jubelbrøl ved målgang da laget møtte opp til start. Arrangørene nektet i utgangspunktet laget å starte.

- I Norge og Sverige skriver vi ut lisensene på vanlig papir, mens det ellers er vanlig med plastkort. De trodde det var falske lisenser vi hadde og nektet oss egentlig å starte. Vi prøvde lenge å overbevise dem om at de var ekte, men de trodde ikke på oss.

Men svensken er ikke bare rask i beina, han er minst like rask i hodet. Inne på hotellet hvor påmeldingen pågikk fant Dahlberg en PC, gikk inn på UCIs hjemmeside og skrev ut beviset på at laget var et kontinentallag.

Det sørget for at laget fikk stille til start og senere også sikre seg sin første seier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.