*Nettavisen* Sport.

Drømmetrekning for Norge - får hjemmekamp i eventuell finale

KOMMER DE TIL EM? Martin Ødegaard, Joshua King og det norske landslaget.

KOMMER DE TIL EM? Martin Ødegaard, Joshua King og det norske landslaget får hjemmekamp både i semifinalen mot Serbia og i en eventuell finale mot Skottland eller Israel. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Norge får hjemmekamp i både semifinalen og finalen i playoff til EM i 2020.

22.11.19 13:07

Norge får hjemmekamp både i semifinalen mot Serbia og i en eventuell finale mot vinneren av Skottland-Israel på veien mot EM i 2020.

Det ble klart under fredagens UEFAs Nations League-trekning i Nyon, hvor landslagstrener Lars Lagerbäck var til stede.

- Det er klart at det er positivt. Jeg ville løyet hvis jeg sa noe annet. Det er jo som alltid en viss forskjell å få spille på hjemmebane. Vi kan si at vi hadde flaks i trekningen, sier Lars Lagerbäck.

- Skottland kan jeg ganske bra. Israel har jeg ikke sett mye, men jeg tror ikke det er noen større forskjell på lagene. Israel er vel litt annerledes når det gjelder spillestil. Jeg tror det blir omtrant like vanskelig, uansett hvem vi møter.

Landslagstrener Lars Lagerbäck om trekningen:

Rekdal: - Stor forskjell

At Norge skulle møte Serbia hjemme var kjent fra før, men EM-sjansene økte betraktelig da det ble klart at også en eventuell finale skal spilles på Ullevaal.

Det mener også tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal.

- Det er stor forskjell på å møte Skottland hjemme og borte. Det er det ingen tvil om. Israel kjenner jeg ikke så mye til for å si det rett ut, sier tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal til Nettavisen.

- Det er lov å ha flaks med trekningen, men vi må jo slå Serbia først. Det kan hende at det blir vanskelig nok, mener Rekdal.

Klikk på bildet for å forstørre. - STOR FORSKJELL: Kjetil Rekdal mener det er noe helt annet å møte Skottland hjemme, sammenlignet med borte. Samtidig er han klar på at Lars Lagerbäcks menn har en tøff jobb foran seg mot Serbia.

- STOR FORSKJELL: Kjetil Rekdal mener det er noe helt annet å møte Skottland hjemme, sammenlignet med borte. Samtidig er han klar på at Lars Lagerbäcks menn har en tøff jobb foran seg mot Serbia. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

- Er Serbia det største hinderet nå, slik du ser det?

- Det kan godt hende, men når det kun skal spilles én kamp kan alt skje. Ting blir litt mer tilfeldig i én kamp enn over flere kamper.

Rekdal mener Lagerbäcks gode resultater på hjemmebane gir grunn til optimisme.

- Det er kjekt at vi har en god statistikk på Ullevaal nå og at vi har den hjemmebanefordelen i det andre hinderet. Det blir to ganger fullsatt Ullevaal. Det er viktig, det og.

- Vi får håpe at vi har alle våre beste spillere tilgjengelig og i god form i mars. Det er såpass lenge til at det er mye som kan endre seg på den biten, sier Rekdal.

Finale i Oslo eller Beograd

Norge tar imot Serbia på Ullevaal 26. mars, mens finalen spilles enten i Oslo eller i Beograd 31. mars, avhengig av hvem om går videre fra semifinalen.

Skal man basere seg på FIFA-rankingen ser Serbia ut til å bli det største hinderet på veien mot EM i 2020.

Serbia er nemlig nummer 33 på FIFA-rankingen. Norge er nummer 45, Skottland 53 og Israel 89.

Dersom Norge skulle vinne både semifinalen og finalen er EM-plassen sikret, og det er allerede klart at Norge i så fall vil havne i gruppe med England.

Lykkes Lars Lagerbäck med å ta Norge til EM skal én av kampene spilles på Wembley, og to av kampene skal spilles på Hamden Park i Skottland.

Dette er semifinalene i Nations League-sluttspillet:

A-divisjonen: Island – Romania, Bulgaria – Ungarn.

B-divisjonen: Bosnia-Hercegovina – Nord-Irland, Slovakia – Irland.

C-divisjonen: Skottland – Israel, Norge – Serbia.

D-divisjonen: Georgia – Hviterussland, Nord-Makedonia – Kosovo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag