Gå til sidens hovedinnhold

- Drømte at Petter fikk hjerteinfarkt

Men det var ifølge Eldar Rønning et godt tegn.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Petter Northug parkerte svenske Marcus Hellner og all annen motstand mot slutten av sisteetappen på herrestafetten og sikret Norge et nytt VM-gull.

Etter løpet kunne den norske skikongen fortelle at formen under fredagens renn hadde vært hans beste så langt i mesterskapet, til tross for at lagkamerat Eldar Rønning kanskje ikke akkurat hadde fått betryggende signaler om 25-åringens form i løpet av natten.

- Jeg har ikke hatt mareritt, men Eldar drømte at jeg hadde hjerteproblemer, sier Northug.

- Drømmer mye rart
Rønning forklarer at han ofte drømmer i forkant av renn, og at dette som regel gir positivt utslag.

- Jeg møtte ikke Petter i morges, men jeg har drømt veldig mye, og i natt drømte jeg at han fikk hjerteinfarkt. Jeg drømmer mye rart.

- Også i Otepää drømte jeg en del og da gikk det veldig bra, så jeg ser på det som et godt tegn. Vi snakker mye skit sammen og da måtte jeg fortelle de andre om drømmen der Petter fikk hjerteinfarkt på bussen.

- Hvordan gikk det med Petter i drømmen?

- Jeg våknet før drømmen var over, sier trønderen.

Petter Northug kunne også legge til at det ikke er alle drømmene til Rønning som passer seg på trykk.

- Vi kan ikke fortelle alle drømmene til Eldar, for det er ikke bra for alle damene på 40 og 50 år, spøker den norske ankermannen.

Gikk kanonetappe
Under fredagens stafett viste imidlertid Rønning at han kan så mye mer enn å drømme.

Han gikk ut på andre etappe 22 sekunder bak ledene Sverige og Russland, men gikk i løpet av sine ti kilometer Norge tilbake i tetkampen.

- Jeg sa til meg selv at jeg er i god form, og visste at jeg ikke kunne sprengåpne, men i stedet bruke første runde til å finne rytmen. Jeg følte meg bra og hadde gode ski, forteller Rønning om sin etappe.

- Bak gratishaugen på første runde tok jeg inn de siste sekundene. Da visste jeg ikke hva som ville skje, men jeg trodde Olsson ville øke farten. Da Johan pushet på i den siste bakken tenkte jeg at det var best å gå bak, slik at Tord kunne gå ut bak Södergren, forteller Rønning.

Da 28-åringen sendte Tord Asle Gjerdalen ut på den tredje etappen var det bare 0,2 sekunder som skilte Norge og Sverige i tet.

- Elsker disse gutta
Og akkurat det var nok Martin Johnsrud Sundby meget takknemlig for. Sundby, som gikk første etappe, hadde nemlig en tung dag.

- Det var en svenske og en russer som prøvde å drepe meg der ute. Det var tøft og jeg var ikke i min beste form i dag og ble tidlig sliten. Jeg måtte bare gjøre skadekontroll, det var ikke så lett å se dem få et par sekunder på meg, sier Sundby.

- Det var fryktelig for meg i dag, men jeg har verdens beste lag og jeg elsker disse guttene i dag. Jeg visste Eldar var i god form. Jeg kunne bare tenke på å tape så lite som mulig, og HÅPE at Eldar hadde sitt livs beste løp, og det hadde han, sier Røa-løperen.

PS. Bak Norge på gullplass og Sverige på sølvplass, sikret Tyskland bronsen på herrestafetten.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken