Gå til sidens hovedinnhold

Dronningen avslutter stafetten

Ingvild Flugstad Østberg har gjort reint bord i junior-VM. Fredag kan hun sette kronen på verket som Norges ankerkvinne på stafetten.

PRAZ DE LYS (ANB): Torsdag tok Gjøvik-jenta sitt tredje strake gull i franske Praz de lys. Kort tid etterpå fikk hun klarsignal av juniorlandslagstrener Roar Hjelmeset til å gå fjerde og siste etappe på fredagens stafett.

– Hun er det sikreste kortet vi har i øyeblikket. Derfor er det greit å ha henne på siste etappe. I tillegg er hun naturligvis rask og i god form, sa Hjelmeset til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Dermed kan Flugstad Østberg avslutte et eventyrlig VM med å gå Norge inn til gull stafetten. At det skjer, er svært sannsynlig. De norske jentene er i hvert fall skyhøye favoritter etter å ha forsynt seg grovt av medaljebordet så langt i mesterskapet.

Falla åpner
Torsdag ble det to medaljer på 5 kilometer skøyting. I tillegg til at nevnte Flugstad Østberg tok gullet, ble Hilde Lauvhaug nummer tre. Sistnevnte skal gå tredje etappe på stafetten fredag – og forhåpentlig sende VM-dronningen ut i ledelsen.

– Jeg tror det blir en sabla artig stafett, smiler Lauvhaug.

Ved siden av de to nevnt jentene skal Maiken Caspersen Falla ut på førsteetappe. Hun klapper Marthe Kristoffersen på skuldra – dersom sistnevnte er frisk etter luftveisproblemene hun har slitt med de siste dagene.

Meråker-jenta skal testes fredag morgen. Da vil det bli besluttet om hun er frisk til nok til å starte stafetten. Skulle lagledelsen vende tommelen ned, rykker reserven Tuva Toftdahl inn på etappe nummer to.

Toftdahl beviste at formen er bra ved å skøyte inn til en sterk åttendeplass i torsdagens renn.

Russland favoritt
I herrestafetten slipper de norske gutta lett unna favorittstempelet. Det hviler tungt på Russland, som la beslag på de fire øverste plassene på resultatlista torsdag.

Den norske kvartetten er samtidig soleklar medaljekandidat – og landslagstrener Roar Hjelmeset har satt sammen et slagkraftig mannskap. Øivind Ytterhus Utengen åpner ballet – og sender forrige sesongs juniorverdensmester Hans Christer Holund ut på etappe nummer to.

Skøyteetappene bekles av Finn Hågen Krogh og Tomas Northug. (ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken