*Nettavisen* Sport.

Dronningen lar seg imponere

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Liv Grete Skjelbreid Poiree har forklaringen på at Tora Berger vinner gang etter gang.

23.01.11 21:51

Tora Berger (29) kopierte søndag Liv Grete Skjelbreid Poiree ved å vinne fire verdenscuprenn på rad, noe sistnevnte klarte i 2002. I en idrett hvor noen få millimeter kan utgjøre flere minutter, er dette en bragd.

- Det er veldig imponerende å prestere sånn som Tora gjør nå, sier Liv Grete Skjelbreid Poiree til Nettavisen.

Viktig å nullstille
- Er du overrasket over hvor god hun har blitt?

- Egentlig ikke. Jeg har alltid visst at hun har hatt kapasitet til å gå så fort på ski. Men det er en ganske stor påkjenning og krever mye mentale forberedelser å gjøre det gang på gang. Der synes jeg hun har vokst veldig, sier den pensjonerte skiskytterdronningen.

36-åringen sto på toppen av seierspallen 22 ganger i verdenscupsammenheng - og har fortsatt et solid forsprang på Tora Berger, som foreløpig står med 12.

- Hvor vanskelig er det å vinne fire renn på rad?

- Det er i grunnen ikke så mange som gjør det. Det handler veldig mye om å gjøre jobben sin og ikke tenke så mye på det å vinne. Det tror jeg Tora er god på - å nullstille etter hver konkurranse.

- Stor favoritt
Det er drøyt fire uker til VM starter. Liv Grete anser Tora Berger som den største gullfavoritten i Sibir, selv om Lesja-jenta bare ligger på sjuendeplass i verdenscupen sammenlagt. Den ledes av den finske jenta Kaisa Mäkäräinen.

- Tora blir å regne som en veldig stor favoritt. Ann Kristin Flatland har også medaljemuligheter. Av de utenlandske er jeg usikker. De svenske har ikke vært i form ennå, Neuner har ikke vært i form ennå, og jeg er litt spent på om de bare er i dårlig form eller om de holder igjen litt til det begynner å nærme seg VM.

Snart reiser Tora Berger og de andre skiskytterne til Maine i USA og den lille byen Presque Isle, hvor de neste verdenscuprennene skal gå.

Liv Grete Skjelbreid Poiree er ikke redd for at skiftet av tidssone og lange reiser skal få Berger ut av den gode rytmen hun er inne i.

- Det er ofte enklere når du er i slag, det er enklere å regulere formen. Jeg er minst like skeptisk til å gå mange konkurranser, i forhold til det å holde på formen. Men med den basisen Tora har, og hvor flink hun er til å følge opp med trening, er jeg ikke bekymret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag