*Nettavisen* Sport.

Dropper All Star-kampen

Foto: AP/Scanpix

NHLs kanskje beste keeper takker nei til å spille stjernenes showkamp i Atlanta.

10.01.08 10:46

Roberto Luongo er den viktigste spilleren til Vancouver Canucks og ble av fansen valgt inn i startoppstillingen til All Star-laget i vest. Han kommer likevel ikke til å spille kampen i Atlanta 26. januar.

NHLs hektiske reiseskjema og en gravid kone motiverte Luongo til å be om å få slippe, noe Vancouver sa ja til.

Luongos kone Gina venter barn senere på våren og paret ønsker å bruke fridagene hjemme i Fort Lauderdale i Florida. Vancouvers første kamp etter All Star-pausen er hjemmekampen mot Dallas Stars 29. januar.

- Som en profesjonell idrettsutøver respekterer jeg All Star-kamper og slike ting, og jeg liker å spille dem, så dette er ikke noe som gleder meg. Men samtidig er min kone i Florida, hun har vært der hele sesongen, bortsett fra noen få uker i november, og dette er en god anledning for meg til å tilbringe litt kvalitetstid sammen med henne, sier kanadieren til Canucks.nhl.com.

- Det har ikke vært en enkel situasjon og det er derfor jeg har tatt denne avgjørelsen, legger han til.

Klubbene ser ellers på All Star-kampen som en fin anledning til å vise stjernespillerne sine fra en litt annen side enn den man ser til daglig.

Ole-Kristian Tollefsens lagkamerat Pascal Leclaire vil overta plassen til Roberto Luongo i startoppstillingen. Luongo fikk 263.221 stemmer og vant supporteravstemningen overlegent foran Leclaire, som fikk 180.381 stemmer.

Det ble ellers bare spilt tre kamper i NHL natt til torsdag. Anaheim Ducks vant hele 5-0 over Toronto Maple Leafs, mens Washington Capitals slo Colorado Avalanche 2-1. Mike Modano hadde tre assists da Dallas Stars beseiret Chicago Blackhawks med sifrene 3-1 i Chicago.

Les flere nyheter på Nettavisens sportsseksjon!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.