RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper Liverpool-lotteri

(foto: scanpix)
Thailands statsminister Thaksin Shinawatra bestemte seg torsdag for å droppe de kontroversielle planene om å arrangere et lotteri for å finansiere Liverpool-kjøpet.

Shinawatra har planer om å kjøpe 30 prosent av aksjene i Liverpool, og ønsket å finansiere deler av oppkjøpet gjennom et nasjonalt lotteri i Thailand. Dette har ført til massive protester i det asiatiske landet.

160 millioner i førstepremie
- Jeg er nødt til å lytte til kritikken om at lotteriet er feil, og derfor må jeg droppe det, sier Thaksin Shinawatra ifølge AFP.

Han hadde håpet å hente inn 10 milliarder baht (1,6 milliarder kroner) gjennom lotteriet, som ville gi deltagerne sjansen til å vinne en jackpot på en million baht.

Thaksin ble overbevist av Chamlong Srimuang om at han burde droppe lotteriet. Chamling skrev et åpent brev til Thaksin hvor han gjorde rede for sin motstand mot lotteriet.

De fleste former for gambling er ulovlig i Thailand.

Stor motstand
Thaksin Shinawatra fastholder at han har alternative måter å finansiere Liverpool-budet på, og selv om han ikke ville utdype dette lovet han likevel at ingen skattepenger ville bli brukt.

Liverpool skal ha akseptert budet fra den thailandske statsministeren, selv om motstanden er stor både i Thailand og i Liverpool. Majoriteten av klubbens fans ønsker heller å ta imot penger fra den lokale entreprenøren Steve Morgan, som også la inn et bud tidligere i vår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere