Gå til sidens hovedinnhold

- Dropper milliardkravet

De forrige Liverpool-eierne har gitt seg. Igjen.

Såpeoperaen er over.

Siste kapittel kan kanskje være skrevet.

Fredag ettermiddag overtok New England Sports Ventures (NESV) som Liverpools nye eiere.

Les mer om det her:- Vi er her for å vinne

9,3 milliarder kroner
Som en liten sky over det hele hang imidlertid milliardkravet fra de forrige eierne, Tom Hicks og George Gillett. De krevde en erstatning på 9,3 milliarder kroner fra Liverpool-styret og Royal Bank of Scotland via en rettsinstans i Dallas, Texas. Dette fordi de mente 300 millioner pundsalget av klubben var langt under dens virkelige verdi, og fordi de mente at flere andre sto klare med nærmere 400 millioner pund for å kjøpe Liverpool.

Men nå kommer duoen visstnok til å droppe milliardkravet.

Det melder Sky Sports fredag kveld.

Likevel til retten?
Det skal være duoens advokat, Tom Melsheimer, som sier dette, og Hicks og Gillett gjøre dette for å vise at de respekterer avgjørelsen i London-retten til fullt og helt.

Han lover imidlertid ikke at det er helt punktum for saken.

- Det engelske rettssystemet kommer til å få et helt annet syn på denne saken når den får sjansen til å høre alle fakta, sier Melsheimer.

Det betyr nok at de på en eller annen måte likevel vil søke en eller annen erstatning. I England denne gangen, ikke Texas, og ifølge eksperter Guardian har vært i kontakt med kan duoen også ha rett på en slags kompensasjon.

Om ikke på 9,3 milliarder.

- Hvis de kan bevise at klubben ble solgt for atskillig mindre enn det den virkelig er verdt så har de en sterk sak, sier Danny Davis, partner og fotballekspert hos Mishcon de Reya til Guardian.

- Men det å bevise den forskjellen i verdi er vanskelig. Uansett vil kompensasjonen i så fall ende nærmere den reelle forskjellen mellom salgsprisen og verdien, men de hjalp ikke akkurat saken sin med oppførselen den siste uka, legger Davis til.

HTML EMBED
Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra

Kommentarer til denne saken