Gå til sidens hovedinnhold

Dropper Mueller - tilbake på landslaget

Hege og Håvard Bøkko har bestemt seg for å vende tilbake til forbundslaget etter ett år på privatlaget Team CBA.

- Vi har hatt en lærerik og fin tid på CBA, men er sammen kommet til at Skøyteforbundets og Olympiatoppens opplegg for landslaget, er mest riktig for oss fremover, sier søsknene Bøkko i en pressemelding.

Det var i april i fjor at Hege (20) og Håvard (25) Bøkko valgte å melde overgang fra forbundslaget til det private Team CBA for å få beholde omstridte Peter Mueller. Nå bryter de to samarbeidet med amerikanerne og gjenopptar samarbeidet med landslaget.

Bråk
Det har vært mye bråk rundt privatsatsingen, og Bøkko-søsknene innrømmer at det har preget dem.

- Det har vært tungt å bli utsatt for forhold gjennom sesongen som ikke har vært prestasjonsfremmende for oss. Vi tenker her på at vi som utøvere har stått midt i en idrettspolitisk diskusjon blant annet i media, som vi ikke selv har ønsket å være en del av, sier Hege og Håvard Bøkko.

Det vil ikke bli aktuelt å samarbeide med Mueller nå som de igjen mønstrer på for landslaget.

- Vi er to separate lag, landslaget og Team CBA, og da er det ikke aktuelt å samarbeide, sier CBAs sportssjef Eskil Ervik til NTB.

- Svært glade
Landslagstrener Jarle Pedersen er glad for at Hege og Håvard Bøkko kommer tilbake på forbundslaget. Han tror det vil gi et sportslig løft både for Bøkko-søsknene og de andre løperne på laget.

- Vi er svært glade for at Hege og Håvard ønsker å være med på forbundslagets satsing mot Sotsji. Begge er fremragende skøyteløpere, og vil bidra til både et sportslig og et sosialt løft for forbundslaget. Med Bøkko på forbundslaget, vil vi sammen sette oss nye mål for mesterskapene i årene som kommer. Vi ser fram til å ha dem med på vår satsing frem mot OL i Sotsji, sier landslagstrener Jarle Pedersen.

For Team CBA blir det ingen andre endringer enn at to løpere har forlatt stallen.

- Vi har staket ut kursen framover og har en forpliktelse overfor de andre løperne, sier sportssjef Eskil Ervik til NTB.

- Vi var uenige om veien framover når det gjaldt trening, og det er ikke så mye mer å si om det, sier Ervik om grunnen til at Bøkko-søsknene forlater privatlaget.

Kommentarer til denne saken