Gå til sidens hovedinnhold

Dropper nytt poengsystem

Formel 1-mesteren skal også i år kåres ut fra det tradisjonelle poengsystemet.

For en uke siden ble det vedtatt at årets formel 1-mester skulle kåres ut ifra antall seirer denne sesongen. De øvrige plassene skulle likevel fastsettes ut i fra det gamle poengsystemet. I teorien kunne dermed vinneren ha vært kåret allerede halvveis ut i sesongen.

Beslutningen skapte furore blant førerne og de ulike teamene.

- Jeg synes den nye regelen er skamfullt. Det er vanskelig å forstå at de nye reguleringene skal gjøre det bedre og mer spennende for publikum, sa Hamilton for en uke siden.

Kritisk Schumacher
Hamilton fikk støtte fra en av sirkusets aller største stjerner gjennom tidene, Michael Schumacher.

- Jeg kan ikke skjønne hvordan dette skal hjelpe formel 1. Man kan risikere å kåre en verdensmester som har mindre poeng enn føreren som blir nummer to. Det virker helt idiotisk, sier Schumacher, som likevel ønsker å skille mer mellom vinneren og andreplassen i hvert enkelt løp.

Et tredje forslag som har vært oppe til høring, er å gi vinneren 12 poeng, ni poeng for andreplass og sju for tredje.

Men før helgen ble det altså bestemt at det nye systemet likevel ikke blir innført denne sesongen, og at det tidligst i 2010 blir endring av det gamle poengsystemet.

Det vil si at det også i år vil deles ut poeng på følgende måte: 10-8-6-5-4-3-2-1. Om to eller flere ender opp med samme poeng vil antall seirer telle.

Ecclestone vil endre
Grunnen til denne opphetede debatten er blant annet fjorårets jevne sesong der Lewis Hamilton ble verdensmester – til tross for at han vant færre VM-runder enn Felipe Massa. Hamilton vant med ett usselt poeng på Massa.

Mektige Bernie Ecclestone, formel 1-sjef, er mannen som ønsker å endre poengsystemet til å kåre mesteren ut i fra flest seirer gjennom en sesong.

Årets formel 1-sesong starter i Melbourne til helga og avsluttes i Abu Dhabi 1. november.

(ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden