Gå til sidens hovedinnhold

Dropper sak mot skandaleprogram

Norge har fortsatt ikke bestemt seg.

Det var under VM i Val di Fiemme i vinter at det svenske dokumentarprogrammet «Uppdrag Granskning» og episoden «Blodracet» skapte oppsikt.

I programmet, som ble sendt på SVT, ble det rettet beskyldninger om bloddoping mot en rekke tidligere langrennsutøvere, fra flere land.

Blant annet ble flere norske utøvere nevnt i programmet, noe som gjorde at Norges Skiforbund måtte i gang med å presentere blodverdier til flere av disse skiløperne.

I den norske leiren var man klare på beskyldningene mot de norske i bunn og grunn var tøys og tull.

- Dropper det
En annen som ble navngitt i programmet var svenske Lars Håland. Han, og det svenske skiforbundet, har i etterkant av dokumentaren vurdert om de skal gå til sak.

Ifølge Expressen har imidlertid Håland nå droppet rettslige forfølgelser av saken.

- Vi har sett på mulighetene som foreligger, og har kommet fram til at vi verken kan eller vil forfølge dette rettslig, sier Niklas Carlsson i Sveriges Skiforbund til avisen.

Expressen skriver videre at dialogen om å gå til sak mot SVT har blitt ført sammen med det norske skiforbundet, samt innhyrede jurister.

- Vi har snakket om både programmet og etterspillet. Heldigvis havnet ikke vi så i fokus som det Norge gjorde i denne saken, sier Carlsson.

Norge stresser ikke
Lars Håland sier til avisen at han fortsatt er åpen for å forfølge saken rettslig, om det skulle bli muligheter senere.

- Man ønsker jo å gjøre noe med dette. Nå håper jeg skiforbundet offentliggjør blodverdiene til løpere fra 90-tallet, og at de finner noe der som viser at jeg ikke jukset, sier Håland.

Espen Graff i Norges Skiforbund sier til Expressen at Norge fortsatt ikke har tatt stilling til hvordan de vil gå fram i denne saken.

- Vi har ikke tatt en avgjørelse. Vi driver fortsatt undersøkelser. Vi stresser ikke, sier han til den svenske avisen.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken