RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper trolig ny-dressen

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
PLANICA (TV 2 Nettavisen): Roar Ljøkelsøy dropper trolig å bruke den nye hoppdressen i skiflygings-VM.

Han har fått prøvd den i et par hopp i Granåsen tidligere i uka, men hadde håpet å få prøvd den skikkelig her i Planica. Men værgudene satte en effektiv stopper for ytterligere utprøving torsdag. Det medfører at Orkdal-hopperen trolig legger ny-dressen på vent.

God feeling
- Jeg velger sannsynligvis å hoppe med den gamle. Jeg har god feeling, har vunnet renn, med den gamle og det er ikke noe vits i å ta sjanser i et VM. Muligens bruker jeg den nye i prøveomgangen, sier Ljøkelsøy til TV 2 Nettavisen.

Hoppet hans på 223 meter i Oberstdorf er av mange karakterisert som et av historiens beste hopp. Men Ljøkelsøy er ikke fremmed for å kunne bedre persen i Planica. Og da tenker han på Matti Hautamäkis verdensrekord på 231 meter.

- Det må kunne gå an å slå verdensrekorden. Men det blir nok ikke lett med de forholdene som er her nå. De er nok bedre en måned senere. Men det er ikke umulig, sier han.

En av VM-favorittene
I mars måned har nemlig våren så smått begynt å gjøre sitt inntog i de slovenske fjellene. Det medfører at varm luft strømmer inn i bakken, som igjen gir hopperne oppdrift. Denne termikken er ikke i den grad tilstede nå i februar. Dermed er det ikke bastante forventninger om verdensrekorder på løpende bånd i løpet av helgen.

Det står en VM-tittel på spill, og Ljøkelsøy er en av de heteste kandidatene til å stikke av med seieren.

- Jeg er en av flere favoritter. Men jeg har i alle fall en fin sjanse til å vinne, understreker den vordende far.

Venter barn
Han blir, som en del har fått med seg, pappa i mai, sammen med sin samboer Hege Færø Bakken.

- Det skal bli veldig gøy det. Men det påvirker ikke min hopping, annet enn at jeg går rundt og er glad og fornøyd for tiden. Jeg har ikke kommet dit at jeg er redd for å hoppe, slik at jeg kan gå glipp av fødselen, smiler ”Ljøken”.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere