Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Droppet protest, feiret gullet

Foto: Scanpix/AFP PHOTO / MLADEN ANTONOV
Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Norge droppet protesten etter Eirik Verås Larsens skuffende 4. plass på K1 500 meter. - Skuffelsen går snart over. I kveld skal jeg feire gullet, sier han.

Nordmannen kom til OL med målsetting å ta medalje i tre øvelser. I K1 1000 meter var han storfavoritt, men etter fire dager med fantastisk padling skjønte han at han kunne kjempe om tre medaljer av edleste valør.

- Jeg følte etter innsatsen tidligere i uken at jeg var god nok til å ta medalje på 500 meter. Og selv om det på dette tidspunktet i fjor var utenkelig at jeg skulle padle finale på 500 i OL, er jeg mer skuffet over at medaljen glapp i dag enn at det bare ble bronse på K2 i går, sier Flekkefjord-gutten til TV 2 Nettavisen.

- Det er klart det er stort med gull og bronse i OL, men akkurat nå er det veldig surt at det var så lite som skilte fra en bedre plassering på de to siste øvelsene.

I går åpnet nordmannen dagen med å vinne olympisk gull på K1 1000 meter i suveren stil. Men anstrengelsen kostet, og trolig røk sjansen til gull på K2 på grunn av det harde programmet i går. Der måtte nemlig nordmannen ta til takke med bronse sammen med makker Nils Olav Fjeldheim.

Nedtur
Lørdag skulle jakten på trippel-medalje fullføres. Men det ble tidlig klart at Verås Larsen var sjanseløs på gull. Men at det bare skulle bli fjerdeplass var likevel en gedigen nedtur sett på bakgrunn av det som har skjedd tidligere i uken.

- Men jeg har ikke så mye å skylde på. Jeg padlet et godt løp, og ville vært fornøyd dersom det holdt til bronse. Men det er bittert at det er så lite som skiller, sier 28-åringen.

Droppet protest
Norge vurderte en stund å legge inn protest etter 4. plassen. Den norske lagledelsen og Eirik Verås Larsen selv mente at den australske gullvinneren - australske Nathan Baggaley, tjuvstartet. Problemet var at han fikk gå, og at det uansett er lov å tjuvstarte én gang. Det ville derfor vær umulig å nå frem med en protest.

- Når det ble som det ble, hadde du ønsket å avslutte med gull?

- Nei, jeg er glad jeg tok gullet først. Ellers hadde det blitt mye mer press og stress frem mot den siste øvelsen, tror gullgutten.

I går var hadde Eirik Verås Larsen det så travelt at han knapt nok fikk tid til å reflektere over gullet han vant. Og etter bronseløpet måtte han rette fullt fokus på dagens 500-finale. Men nå skal han endelig nyte seieren.

- Jeg har ikke fått gledet meg ennå, men det kommer. Skuffelsen legger seg snart.

- Så i kveld skal du feire?

- Jeg kan feire et helt år nå, ler han.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!