«Du er et ekte fotball-geni»

Foto: (SCANPIX)

Frankrikes president Jacques Chirac hadde helt glemt Zinedine Zidanes røde kort i VM-finalen.

10.07.06 17:56

De franske sølvvinnerne i VM ble mandag ettermiddag hyllet på en mottakelse i Paris av Frankrikes president Jacques Chirac.

Det var lenge usikkert om verdens beste fotballspiller Zinedine Zidane ville dukke opp på mottakelsen etter sin triste sorti i søndagens finale.

«Et ekte fotballgeni»
Men Zidane dukket opp - og mottok ellevill hyllest av Chirac. Frankrikes president hadde tydeligvis helt glemt Zidanes sjokkerende røde kort og nedskalling av Italias Materazzi.

- Du er en kunstner, et ekte fotballgeni, og du er også en mann med et stort hjerte og engasjement, sa Chirac på mottagelsen.

Og:

- Det er derfor verden beundrer deg og elsker deg for hva du har gitt oss på fotballbanen.

En tydelig rørt Zidane gledet seg over hyllesten. Men verken Zidane eller lagkameratene ville kommentere kapteinens utvisning i VM-finalen.

Skryt fra Henry og fansen
Også Arsenal-stjernen Thierry Henry tok seg tid til å hylle Zidane. 34 år gamle Zidane legger nå opp som fotballspiller.

- Det eneste jeg kan si til ham, er takk! Jeg mener hele verden bør si takk til Zidane. Han er ikke bare en stor spiller, men en stor personlighet. Vi kommer ikke bare til å savne ham i Frankrike. Hele verden vil savne Zidane, slo Henry fast.

Den fremmøtte fansen hadde allerede tilgitt Zidane for å ha sett rødt i VM-finalen.

- Zizou for president, skrek fansen under mottakelsen, ifølge Reuters.

De oppfordret ham samtidig til å fortsette fotballkarrieren - selv om det foreløpig ser ut til at legendens avgjørelse er endelig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.