RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Du er helt rå, Andreas!

Sist oppdatert:
Utklasset konkurrentene, forsvarte gullet og satte olympisk rekord.

Andreas Thorkildsen tok ledelsen fra første kast, kastet lenger i det neste og enda lenger i det tredje. Så klinte han til med 90,57 i det femte kastet.

Olympisk rekord!

Merket presset
- Det var utrolig i dag! Jeg følte meg kjempebra. Jeg kom på oppvarmingen og kastet ikke så hardt, men utrolig bra teknisk, sa Thorkildsen til NRK etter at gullet var sikret.

Han forsvarte dermed gullet fra OL i Aten i 2004.

- Det var et mye større press denne gangen. Jeg er utrolig lettet over dette, innrømmet spydkasteren.

Ingen av konkurrentene var i nærheten av den lengden, verken før eller senere - og da var gullet i boks.

- Helt sykt
På tribunen satt Thorkildsens kjæreste, hekkeløperen Christina Vukicevic, og var overlykkelig over OL-gullet.

- Dette var helt sykt og jeg satt og gråt jeg. Dette er helt rått, han øker for hvert kast og viser hva slags konkurransemenneske han er, sier Vukicevic.

- Og dette er i friidrett folkens, ingen ting er større. Han er ikke nervøs engang. Han viser nummer én-tegnet til Åsmund (Martinsen, treneren), Ketil (Tømmernes, sportssjefen) og meg, sier hekkeløperen.

(artikkelen fortsetter)

Det var i femte omgang som Andreas Thorkildsen feide all tvil til side, og måkte spydet godt over 90-meterstreken. Den nye olympiske rekorden lyder på 90,57 meter.

Ingen av konkurrentene var i nærheten av den lengden, verken før eller senere - og da var gullet i boks. Han tok kommandoen fra start av i konkurransen, og var i teten fra første kast.

Tok teten
Foran hans første kast måtte han vente på medaljeutdeling på 4 x 100 stafett for damer. Det hindret ham ikke, og han dro til med 84,72 - og plasserte seg i teten. Han økte i andre omgang til 85,91 - og ledet med over to meter.

I tredje omgang traff han veldig bra - og satte årsbeste med 20 centimeter - 87,93! Da skulle det mye til å slå Andreas.

I fjerde omgang passerte han igjen 85-metersstreken - 85,13. Tero Pitkämäki var til da den eneste som kastet ett av sine kast lenger enn Andreas` svakeste. Han lå da på andreplass.

Dødt kast
I femte omgang fikk tredjeplasserte Tero Järvänpää til et kjempekast - langt over 88 meter. Men han var langt over streken, så kastet var aldri i nærheten av å bli godkjent.

I femte omgang smadret Andreas Thorkildsen den olympiske rekorden, da han traff perfekt. 90,57 er 40 centimeter lenger enn Jan Zeleznys tidligere rekord. Den ble satt i Sydney for åtte år siden.

Ingen var i stand til å svare på det, og Andreas slapp å kaste sitt siste kast.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere