RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Du er her, du kan like godt sykle»

Foto: Reuters/Scanpix
Slik startet Heinrich Hausslers klassikerkarriere.

De visste det ikke da, men den 5. april 2005 startet en ny, ung rytter sin klatring mot toppen av de største klassikerrittene.

Heinrich Haussler var inne i sin første sesong i tyske Gerolsteiner. Noe motvillig lot sportsdirektør Hans-Michael Holczer lysluggen starte Circuit de la Sarthe.

- En av de andre rytterne ble syke og sportsdirektøren sa til meg: «Du er her, så du kan like godt sykle». Formen var bra og jeg ble nummer 24. Jeg var i brudd med Thor Hushovd, som tok seg fram til tetgruppen. Jeg krasjet, men klarte å henge meg på følgebilene og kom meg over målstreken, forteller Haussler til cyclingnews.com.

Du kan lese hele intervjuet her!

- Siden da har brosteinsritt betydd noe helst spesielt for meg. Man blir rett og slett hektet.

Droppet Australia, fant formen
Etter fire seirer og 2.-plassen i Milano-Sanremo, har Cervélo-rytteren klart å pådra seg et favorittstempel foran søndagens Flandern Rundt.

Mange, deriblant sportsdirektør Jean-Paul van Poppel, har blitt mektig imponert over 26-åringen prestasjoner denne sesongen.

Les også: Cervélos drømmeduo

Selv mener han at å holde seg unna Australia (der han bodde til han var 14) har slått positivt ut.

- Det er mange ting jeg har gjort annerledes i år, blant annet kuttet jeg ut å reise til Australia. Det høres kanskje rart ut, men jeg tror kroppen min trenger de fire årstidene. Det stresser kroppen å reise tilbake dit igjen, sier han.

Startet for tidlig
Haussler har også ristet av seg skadeproblemene han slet med under fjorårssesongen. Da ble han 91 i Flandern Rundt og etappeseieren i Bayern-Rundhfart var den eneste han sikret seg.

Bakgrunn: Les mer om det flamske korstoget her!

- Det har vært perfekt i år. Fjoråret var stort sett greit, men fikk problemer etter at jeg startet Tour Down Under med minimalt treningsgrunnlag. Jeg problemer med knærne på grunn av en ryggskade. Nå gjør jeg en rygg- og mageøvelser for å holde det i sjakk.

«Kenguru-opptrekket» til Hushovd under Milano-Sanremo er en av årsakene til at han nevnes i samme åndedrag som Tom Boonen (Quick Step), Fillipo Pozzato (Katjusja) og Daniele Benatti (Liquigas) foran påskens Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

- Nedturen vil komme
Samtidig er han klar over at det vil komme en formsvekkelse etter kanonåpningen i februar og mars.

- Ser du på deg selv som en klassikerrytter?

- Helt klart. Jeg ønsket å toppe formen til Tour of Qatar. Det var målet mitt å få en god start og skaffe meg innpass i det nye laget.

- Det var derimot ikke planlagt å holde på formen så lenge. Jeg er overrasket over at det fortsatt går så bra. Jeg har ikke hatt én dårlig dag ennå. Normalt beholder ryttere formkurven i et par ukers tid, men nå har det godt bra i lang tid. Det har vært perfekt og jeg håper det ikke slutter før Paris-Roubaix er unnagjort.

Bak Boonen og Pozzato
Hos Unibet er Cervélo-rytteren kun bak Boonen og Pozzato på favorittlista. Selv ønsker han ikke å fyre opp under det stempelet.

- Hvis du ser tilbake på resultatet jeg har hatt de siste ukene.. Jeg sier ikke at jeg kommer til å vinne, men hvis jeg er i toppform den dagen, og jeg har hele teamet i ryggen, og alt går perfekt, så kanskje.

- Vi er nødt til å kjøre sammen som et lag. Vi er sterke, men vi trenger flaks for å stå imot Quick Steps (Sylvain) Chavanel, (Stijn) Devolder og Boonen. På en eller annen måte er vi nødt til å splitte opp den trioen, sier Haussler.

PS! Etter alle solemerker kjører også Thor Hushovd og Gabriel Rasch Flandern Rundt for Cervélo TestTeam.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere